FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 510
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Colorata Portugalie

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Colorata Portugalie

 Q:   Intreaba despre        
Colorata Portugalie Printre cele mai prietenoase tari din lume (si din punct de vedere al preturilor), Portugalia te cucereste cu atmosfera sa.

Este situata in sud-vestul Europei, in Peninsula Iberica. Cuprinde doua grupuri de insule ale Atlanticului: Insulele Azore si Insulele Madeira.

Portughezii sunt oameni prietenosi, linistiti si care se bucura de viata, lucru molipsitor. Vei gasi aici un amalgam de culturi datorita existentei mai multor emigranti din toate colturile lumii. Totusi, limba oficiala este portugheza, vorbita in toate regiunile, cu exceptia orasului Miranda de Douro.

Hotelurile, pensiunile sau hanurile la tara sunt accesibile ca pret. Se pot gasi camere pentru doua personae incepand de la 20 de euro pe zi si dispun de tot confortul.
Portugalia ofera fel de fel de statiuni litorale luxoase sau mai putin luxoase, orase istorice cu cartiere medievale, castele sau manastiri.

Poti practica aici orice fel de sport doresti, de la golf si pana la partidele de pescuit, calarie sau sporturi acvatice precum ski nautic si windsurf. Vei putea vedea la orice pas arbori de migdale sau arbori de pluta.

Lisabona este una dintre cele mai savuroase capitale ale Europei, atat ca asezare, dar si ca mostenire culturala. Centrul orasului este mare, cu bulevarde late si stradute inguste, pavate pe alocuri cu mozaic, cu numeroase cladiri construite in stiluri variate, de la clasic pana la art nouveau, ca intr-un pastel impresionant, punctat de numeroase turnuri de biserici si domuri.

Peste tot vei vedea fel de fel de cafenele care te vor ademeni cu sunetul muzicii fado, auzindu-se pe fundal o alta muzica, cea a valurilor marii.

Sfantul preferat al orasului este Sf. Anton, patronul spiritual al femeilor singure- fetele rugandu-l pentru un sot bun. Mancarea e delicioasa si in aceasta tara, portiile fiind ieftine si foarte generoase.

Gastronomia se bazeaza pe fructe de mare si peste, iar vinurile sunt vestite in intreaga lume. Restaurantele de aici sunt printre putinele din lume unde te simti ca intr-o vizita la cineva acasa, fiind servit cu o deosebita caldura.

Lisabona iubeste si noptile cand acordurile muzicii portugheze din baruri iti merg la inima, iar romantismul nu te lasa sa dormi.

Sursa Imaginii - miejsca.org


Tag-uri: peninsula ibericaCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :