FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 595
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cockerul spaniel

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   rasa   animal   dresaj   caine   guppy   scalari   pietris   nisip   prietenos   caras auriu   trucuri   scotia   regina victoria   shetland sheepdog   betta   moulinez   conconius   xifor   cockerul spaniel   tara galilor   sua   vegetatie acvatica   blana lunga   balena albastra   elefantul   gorila   anaconda   lupul rosu   iepure   bivol   rinocer   marmote   scoica   islanda  

All Tags

Famous Forum

 

Cockerul spaniel

 Q:   Intreaba despre Cockerul spaniel       
Cockerul spaniel Cockerul spaniel reprezintă una dintre cele mai frumoase rase de căţei existente. Este un ghem de blăniţă mătăsoasă, destul de ondulată şi de lungime medie.

Ca oricărui tip de câine, şi acesta are puful protector atunci când se apropie vremea rece. Nu ai cum să rezişti în faţa unei asemenea frumuseţi cu urechile sale lungi şi creţe, botul mic şi mereu umed, ochii mari, dar leneşi.

Deşi pare mai mult un căţel de budoar şi pentru doamne şi domnişoare, cockerul spaniel are o îndelungată istorie de câine de vânătoare. Fie că erau folosiţi pe uscat sau pentru apă, aceştia au ştiut să fie mereu fideli stăpânilor săi vânători.

Deşi în prezent nu mai sunt folosiţi ca şi câini de vânătoare, instinctele lor au ştiut să nu îi pără sească niciodată, aşa că nu trebuie să te mire dacă îţi ca aduce mereu fel de fel de trofee în gură sau dacă aleargă după alte vietăţi, mai ales dacă sunt zburătoare.

Nu trebuie omisă să specificăm că această rasă are sângele albastru englez, fiind rasa preferată a nobilimii, a prinţilor şi a regilor englezi încă din cele mai vechi timpuri.

Însă, mai presus de toate, acest minunat căţel este prietenos, ştiind să îţi ofere în cele mai frumoase feluri iubirea şi credinţa sa. Este şi foarte inteligent, aşa că îţi va fi destul de uşor să îl dresezi.

Poţi să îl înveţi încă de mic multe trucuri şi cum trebuie să se comporte. Este chiar foarte necesară o astfel de „educaţie” deoarece, dacă este prea răsfăţat se va comporta ca atare. Poate dezvolta chiar tulburări de comportament şi o agresivitate exagerată. Aşa că tot ceea ce trebuie să faci este să îl educi corespunzător.

Poate să fie foarte sociabil şi iubitor cu copii mici, mai ales dacă a fost de mic învăţat cu prezenţa lor. Se ştie că prietenul cel mai bun al omului este câinele. El va fi nu numai cel mai bun prieten al tău şi al copilului tău, dar şi cel mai bun partener de joacă.

Frumuseţea sa trebuie totuşi întreţinută însă nu necesită cine ştie ce efort din partea ta. Trebuie să îi piepteni blăniţa aproape în fiecare zi în sensul de creştere a firului de păr şi să îi faci o baie cam la o lună. Trebuie să fii foarte atent să nu îi intre apă în urechi sau în ochi deoarece este o rasă care este predispusă otitei, surdităţii şi glaucomului.

Nu îi da mult de mâncare şi învaţă-l să alerge mult pentru a nu deveni obez. Alte suferinţe la care mai este predispus sunt: anemiile severe, afecţiunile tractului urinar, artritei şi hipertiroidismului.
Sursa Imaginii : thriftyfun.com

Cockerul spaniel Link-uri Externe :

Cocker Spaniel The Dog with a Perm (English)


Tag-uri: cockerul spaniel, caine, rasa, prietenos, dresaj, trucuriCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 17 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :