FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 540
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cinci carti marca Mihai Gainusa

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Cinci carti marca Mihai Gainusa

 Q:   Intreaba despre Cinci carti marca Mihai Gainusa       
In ultimii ani, pe langa activitatea sa media, Mihai Gainusa s-a remarcat si ca autor de beletristica, prin volumele de proza scurta „Trialoguri carcotase” si „Cotcodaceli”, dar si prin romanul „Fara cap si fara coada”, care s-a bucurat de un mare succes de public. In total, Mihai Gainusa a publicat nu mai putin de 5 carti: „Scandura de frizerie”, „Povestiri mortale”, „Fara cap si fara coada: Roman rotund”, „Cotcodaceli” si „Trialoguri carcotase”.

Toate cartile au fost bine primite de catre public insa poate cea mai apreciata a fost „Fara cap si fara coada: Roman rotund” (poate si datorita personajului principal, Marean).

„Povestiri Mortale” a reprezentat un punct de coti tura in viata lui Mihai Gainusa. A fost prima carte cu succes la public, prima creatie a sa citita de sute de mii de romani. A primit nenumarate aprecieri pozitive din partea criticilor literari, dar si a fanilor.

Volumul contureaza un prozator care si-a gasit mijloace proprii de exprimare literara si pentru care ludicul, ironia si umorul de buna calitate constituie ingrediente absolut necesare. Desi tonul jucaus al co-realizatorului Cronicii nu se dilueaza de-a lungul lecturii, miza este, nu rareori, una serioasa, iar autorul e atent si la efecte stilistice care sa o accentueze.

Dincolo de toate insa, fiecare povestire cuprinsa in volum are o morala care se aplica nu doar spatiului romanesc, ca in cartile anterioare, ci este universal valabila. In „Povestiri mortale”, Mihai Gainusa nu propune o comedie sociala, ci se axeaza pe comedia umana, in general, vazuta din perspectiva unui "circotas" cu privire si talent de prozator.

Intr-un interviu recent, Mihai Gainusa a declarat ca favorita sa este „Scandura de frizerie”: „E mai personala. Spre deosebire de celelalte, cuprinde foarte putină fictiune si mult mai multe opinii personale. Pe de alta parte reflecta realitatea romaneasca din punctul de vedere al unui patriot inca neemigrat.


Tag-uri: carti, autor, prozaCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 22 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :