FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 379
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Freestyle Motocross

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Freestyle Motocross

 Q:   Intreaba despre Freestyle Motocross       
FMX- Freestyle Motocross e unul dintre cele mai noi sporturi extreme. Acesta se bazeaza pe motociclete, rampe si firesc, entuziasmul, respective curajul riderilor din intreaga lume.

Inceputul acestui sport a fost anevoios, si timid, intrucat avea un numar mic de trickuri (cascadorii; miscari pe motocicleta la sol sau in aer), insa, in prezent, ajunge la aproximativ 100 de trickuri si variatii de trickuri. Cele mai multe variatii apar in cadrul backflipului- rotatia pe axa verticala pe spate la un unghi de 360˚.

Incercat mai intai de Carey Hart in anul 2000, backflipul era considerat de majoritatea un „Sfant Graal” al FMX. In 2002, la X-games, David Pastrana reuseste sa faca un backflip, alaturi de Mike Metzger si Kenny Bartram, devenind astfel un trick obişnuit in competitii le de Freestyle Motocross.

Nate Adams e unul din reprezentantii acestui sport, el depasind constant limitele FMX-ului, inventand noi trickuri si crescand intotdeuna amplitudinea si tehnicitatea de la event la event. Unul din cele mai dificile trickuri din repertoriul oricarui rider este backflipul, iar Adams a ridicat stacheta, executand mai multe variatii de flip decat orice alt rider. Atitudinea lui Nate este totusi foarte umila, avand un stil prietenos atat fata de riderii din paddock cat si fata de fanii din tibune si o personalitate relaxata si amuzanta, care nu il permite sa ia prea in serios presiunea pe care FMX-ul o exercita.

La 4 august 2006, la X-Games in Los Angeles, Travis Pastrana a devenit primul rider care a reusit un dublu backflip in competitie si singurul, pana acum. Acest tric considerat imposibil a devenit posibil, ridicandu-se astfel o noua bariera, asemeni celei impuse de backflip.

Desi e un sport frumos, plin de satisfactii emotionale, in special, FMX nu se bucura de foarte multi practicanti, fata de celelalte sporturi (baschet, fotbal, handbal, volei). Acest fapt se datoreaza in primul rand faptului ca exhipamentul este mult mai scump, iar in al doilea rand, fiindca este un sport extrem, foarte periculos.

Exista totodata un al treilea motiv, dat de insuficienta spatiilor amenajate. Contrar aparentelor e destul de dificil sa gasesti un buldozer cu care sa misti mase uriase de pamant ! Din aceasta ultima cauza, tot mai multi rideri practica Free Run.

Asadar, daca te consideri sufficient de curajos si ai norocul de a poseda o motocicleta poti incerca… have fun si incepe cu trickurile usoare !


Tag-uri: fmx, los angeles, sportCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 13 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :