FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 637
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre Julie Christie

Tag-uri Populare


filme   hollywood   celebritate   film   actrita   cinematografie   serial   comedii   iarna   salma hayek   comedii romantice   a beautiful mind   tim kring   ubisoft   marlon brando   al pacino   francis ford coppola   animatie   pixar   2001   jim carrey   sarbatori   biografie   mozart   salieri   drama   denise di novi   nicholas sparks   roman   gospodarie   casa   depanare   scule   walt disney   mos craciun   keanu reeves  

All Tags

Famous Forum

 

Despre Julie Christie

 Q:   Intreaba despre Despre Julie Christie       
Julie Christie (nume complet Julie Frances Christie) s-a născut la Chabua, India, pe 14 aprilie 1941. O cunoastem din Away from Her.

Julie şi-a petrecut primii ani ai copilăriei pe o plantaţie de ceai alături de părinţii şi fratele ei şi s-a mutat în Anglia după ce părinţii au divorţat. Şi-a petrecut cea mai mare parte a adolescenţei mutându-se dintr-o casă în alta şi schimbând şi şcolile unde studia.

În tinereţe, şi-a descoperit pasiunea pentru actorie când încerca să scape de problemele ei jucând in piesele de teatru de la scoala. Hotărârea ei de a face actorie a condus-o către London’s Central School of Speech and Drama, o şcoală prestigioasă unde au studiat actori ca Judi Dench, Gael Garcia Bernal şi Jason Isaacs. A început prin a lucra la diferite piese locale, iar în 1961 şi-a dat debutul cu un rol în proucţia britanică A for Andromeda.

Desi nu avea să aştepte prea mult recunoaşterea ei ca actriţă profesională, Julie a lucrat timp de câţiva ani la seriale şi emisiuni britanice. În 1963 a primit premiul BAFTA pentru "cea mai bună actriţă" pentru rolul jucat în Billy Liar.
Pe scena internaţională s-a făcut cunoscută în 1965, cu rolul din "Darling".

Tot în anii '60, Julie avea să joace în mai multe producţii, dintre care: Doctor Zhivago (1965), Fahrenheit 451 (1966) şi Far From the Madding Crowd (1967). Dorinţa ei de a juca în filme care să o provoace ca actriţă a făacut ca în anii 70 să fie nominalizată pentru a doua oară la Premiile Oscar. Tot în aceeaşi perioadă a fost recunoscută pentru prestaţiile din filmele Shampoo (1975) şi Heaven Can Wait (1978).

După o perioadă mai lungă, timp în care nu a jucat decât roluri neînsemnate, a revenit în atenţia publicului cu rolul din Afterglow (1997), alături de Nick Nolte, rol pentru care a primit încă o nominalizare la Oscar.

"Away From Her" a postat-o pe Julie printre cele mai celebre actriţe, aducându-i o a patra nominalizare la Oscar.

De ce este faimoasă?

Julie Christie este considerată o icoană a Hollywood-ului. Este cunoscută pentru rolurile principale din Billy Liar, Doctor Zhivago, McCabe and Mrs. Miller, Heaven Can Wait dar nu se poate trece cu vederea nici peste scurtele apariţii din Harry Potter, Prisoner of Azkaban sau Finding Neverland. Cele mai multe premii le-a primit în 2007 pentru rolul din "Away From Her".


Tag-uri: actritaCategorie: Cinematografie  - ( Cinematografie - Archiva)

Data Adaugarii: 25 February '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :