FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 307
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Being Julia

Tag-uri Populare


filme   hollywood   celebritate   film   actrita   cinematografie   serial   comedii   iarna   salma hayek   comedii romantice   a beautiful mind   tim kring   ubisoft   marlon brando   al pacino   francis ford coppola   animatie   pixar   2001   jim carrey   sarbatori   biografie   mozart   salieri   drama   denise di novi   nicholas sparks   roman   gospodarie   casa   depanare   scule   walt disney   mos craciun   keanu reeves  

All Tags

Famous Forum

 

Being Julia

 Q:   Intreaba despre Being Julia       
De la Shakespeare încoace am învăţat că întreaga lume e o scenă şi că fiecare intră şi iese din cadru, jucandu-şi rolul. Dar chiar şi admiţand această perspectivă ironică asupra vieţii noastre, nu vă vine să întrebaţi uneori cum ajunge cineva să-şi dorească să fie actor de-adevăratelea, pe o scenă de teatru?

Being Julia este povestea unei actriţe britanice, celebră în anii '30, Julia Lambert, care ajunsă pe la 40 de ani caută cu disperare stimuli noi care să o menţină activă. Şi dragostea pentru un bărbat mai tanăr e soluţia facilă.

Cum în povestea rezultată armele seducţiei şi cele ale răzbunării scot scantei, avem un bun prilej de a vă povesti despre una dintre cele mai seducătoare actriţe ale României. „Pe scenă, vocea ei sun a ca sfîşierea înceată a unei bucăţi de mătase veche aşa o descrie soţul numărul doi. „Forţa ei de seducţie, neatinsă de timp, era extinsă asupra tututor generaţiilor, neverosimil, aproape scandalos, de la adolescent la bătran", spune despre ea soţul numărul trei. „E ca o cruce pe care o porţi pe piept", o descrie Cioran, iar Radu Beligan recunoaşte: „Toată generaţia mea a fost îndrăgostită de ea."

Asemeni actriţei din Being Julia, doamna aceasta a gustat dragostea cu bărbaţii mai tineri. Dar iubirile ei au fost atat de speciale, încat cei trei bărbaţi cu care s-a căsătorit de-a lungul timpului au avut puterea să-i rămană alături, ca să-i fie aproape pană la moarte. Ba mai mult, timp de 10 ani, a petrecut Anul Nou alături de toţi trei. „Suntem la un loc, trei bărbaţi stand alături de femeia pe care o iubim profund. Este ceva sublim în această imagine, un bărbat de 80 de ani, altul de 60, al treilea de 50 şi o femeie a cărei vîrstă nu are importanţă. De cate ori mă gîndesc la aceasta, am un sentiment de linişte şi de stabilitate", spunea într-un interviu, în 1986, soţul numărul trei.

Poţi să-ţi imaginezi o secvenţă în care doi foşti soţi, plus unul actual încep un an nou împreună cu femeia cu care fiecare a fost căsătorit?! Toţi o privesc cu aceeaşi dragoste, deşi aparţine numai unuia. (în BeingJulia, soţul actriţei este martorul infidelităţilor ei şi ştie că acestea îi stimulează performanţa scenică). Poţi să intuieşti cu ce magie reuşeşte femeia aceasta să-i vrăjească pe bărbaţii din jurul ei? Cand o vezi în poze, nu e cea mai frumoasă din lume, dar are graţia de altădată. Este o regină a contrastelor; e fragilă, delicată, dar puternică.

Cand Julia Lambert era în vogă la Londra, doamna mea termina Institutul şi atrăgea atenţia criticilor bucureşteni. „A avut iubiri şi prietenii intrate în legendă... Uriaşul ei talent şi feminitatea misterioasă au atras bărbaţi ilustri şi inspiraţi. A fost eroina unor mari bătălii artistice", spune Ludmila Patlanjoglu despre femeia care are o viata ca un film. Soţul numărul unu, pictorul Ştefan Constantinescu, a fost cu 15 ani mai mare, soţul numărul doi, regizorul Liviu Ciulei, era cu 10ani mai tanăr, iar soţul numărul trei, regizorul Lucian Pintilie, cu 20 de ani mai tanăr.

Povestea ei magică e publicată într-o carte care se numeşte La vie en rose. Nu mai aveţi şanse să găsiţi cartea, căci stocul e epuizat, dar un regizor i-ar putea reda viaţă pe ecran într-un film din care am învăţa cum să ne jucăm şi noi rolurile mai bine. Dacă tot suntem actriţe într-o scenă mare, măcar armele seducţiei să le învăţăm de la maestre, iar doamna mea, Clody Berthola, ştie bine lecţia. A jucat-o în viaţă, dar şi în teatru, în Cum vă place (As you like it, W. Shakespeare) în regia lui Liviu Ciulei.


Tag-uri: celebritate, filme, hollywoodCategorie: Cinematografie  - ( Cinematografie - Archiva)

Data Adaugarii: 20 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :