FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,804
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre 10. 2

Tag-uri Populare


literatura   opera   comentariu   caracterizare   roman   referat   poezie   personaj   arta   viata   timp   iubire   caracterizare indirecta   caracterizare directa   zambet   sarut   dragoste   cultura   povestirea   poet   filme   dorinta   prietenie   fericire   dreptate   basm   poveste   univers   eseu   relatii   lacrimi   sentimente   ganduri   frumusete   amintiri   aminitiri  

All Tags

Famous Forum

 

10. 2

 Q:   Intreaba despre 10. 2       
10. 2 Romania, tara in care traim, tu, eu, parintii si bunicii, prietenele si sotiile, cunostinte si necunoscuti care se lovesc din gresala in trotuarul ingust de tine. Rand pe rand, Romania a fost tara lui Ceasca “, tara viselor spulberate, tara tuturor posibilitatilor, iar acum Romania devine “ tara unde si virgula conteaza “ .

Nu stiu cat de la current sunteti cu noile vesti, insa, bunul Berceanu are in capsorul lui, mic si rotund, un miez de nuca ce ii dicteaza sa faca fix 10.2 km de autostrada. Nu stiu cum de i - a venit ideea, insa tipul pare pus pe treaba.

Si cum nici deszapezirile nu au fost treaba usoara, ministrul are nevoie de putin timp sa isi revina dupa socul zapezii, asa ca lucrarile vor incepe undeva intr - un tarziu anotimp calduros. Nu intelegeti ca vreau sa co ndamn asta, doar ca, undeva inauntrul meu consider ca s - ar putea lucra la un plan mai bun de dezvoltare a infrastructurii.

Nu consider ca cei 10.2 km ne vor satisface nevoile de a simti gustul unei tari europene.
Au fost nenumarate povesti nemuritoare cu ministrii Romaniei, de la Nastase, la Udrea, apoi la intreaga “ echipa “ a conducerii.

Acum pare totul desprins din normalitate. Nu e anormal sa fi dat afara de la serviciu, nu e anormal sa fi injurat pe strada, nu e anormal sa fi batut pe strada, nu e anormal sa iti iei tepe si la magazinul din colt, nici tepele de la salariu, nimic nu e anormal. In schimb, in tara lui 10.2 e normal sa fi batjocorit.

Cu totii stim ca avem cea mai scumpa autostrada din lume, mai scumpa decat cea suspendata, mai scumpa decat in America, mai scumpa ca orice parte din U. E. sau a lumii. Totusi, nu suntem inca faimosi pentru asta… Aici e gresit zic eu. Sa promovam, sa ne afisam marile tampenii care ne guverneaza viata in tara lui 10.2 si poate iesim din saracie.

Numai atunci oamenii vor stii oriunde in lume ca ca romanu’ nu - i niciunul ( cacofonie intentionata ). Vom fi mandri si semeti, vom fi magnifici si incredibil. Lumea se va intreba ce oameni miraculosi au trait aici … dar nu va mai fi nimeni sa le raspunda .

Sa ne laudam lumii : “ Nebunie ? Nebunie ? Aici e tara lui 10.2. “ ( aluzie la “ this is Spartaa ). Tara lui 10.2 are o gramada mare, mare de autostrazi, comprimate intr - una singura, de 10.2 km….

By FW Editor


Tag-uri: romania, autostrada, berceanuCategorie: Eseuri  - ( Eseuri - Archiva)

Data Adaugarii: 22 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :