FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 529
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Traiti o casnicie fericita

Tag-uri Populare


dragoste   cuplu   relatii   familie   societate   sex   relatie   iubire   sfat   pasiune   despartire   casnicie   comunicare   dorinta   sentimente   infidelitate   fantezie   educatie   femei   seductie   atractie   scrisoare   muzica   fericire   narcisism   respect   afrodita   romantic   te iubesc   obsesie   gelozie   zeu   responsabilitate   certuri   speranta   furie  

All Tags

Famous Forum

 

Traiti o casnicie fericita

 Q:   Intreaba despre Traiti o casnicie fericita       
Căsnicia este precum copilăria. Plină de momente fericite, dar şi de momente umbrite de tristeţe. E ca un drum înspre maturizare, însă în acest caz, înpre o maturizare în doi. Iar, la fel cum e şi copilăria, pentru unii este mai fericită, iar pentru alţii este mai grea. Şi cel mai important, nu este numărul acestor probleme bune sau rele, ci modul în care noi le facem faţă.

Iată nişte sfaturi pe care psihologii le consideră demne de urmat:

Căsătoria trebuie să reprezinte pentru voi, un lucru sfânt. Trebuie să îi acordaţi încrederea cuvenită partenerului dumneavoastră şi să vă consideraţi norocoşi că aţi găsit pe cineva faţă de care simţiţi că e totul pentru voi, pentru care aţi fi dispus să riscaţi orice, şi cu care consideraţi că veţi putea convieţui o viaţă întreagă.

Nu uitaţi de respect. După mai multe cercetări în domeniu, specialiştii au ajuns la concluzia că orice conversaţie se încheie în general pe acelşi ton pe care a şi pornit. Acest lucru este un argument suficient pentru faptul că dacă o discuţie este începută cu intenţii bune, pe un ton calm şi plin de respect, are şanse să se încheie în acelaşi fel.

Dovediţi-vă bunătatea. Gândiţi-vă la nevoile şi dorinţele partenerului de viaţă. Încercaţi să îi arătaţi că îl înţelegeţi şi că intenţiile dumneavoastră nu sunt rele.

Nu vă consideraţi superiori. Umilinţa este o dovadă valabilă de dragoste. Dacă sunteţi plini de mândrie, partenerul dumneavoastră va considera că îl vedeţi ca pe o slugă, sau ca pe cineva inferior din punct de vedere intelectual, faţă de care nu simţiţi mare lucru în momentul respectiv. Iar mândria din partea amândurora, vă va face să daţi vina unii pe alţii, fără să vă recunoaşteţi greşelile, sau să rezolvaţi vreo problemă anume.

Tăceţi şi iertaţi. Dacă aţi învăţat să iertaţi, sunteţi un om inteligent. Trebuie să acceptăm că toţi greşim, suntem imperfecţi şi avem nevoie de iertarea celor din jurul nostru, pentru a duce o viaţă fără prea multe remuşcări. Cât despre clipele de tăcere, sunt ca un fel de iertare. Dovediţi că îl ascultaţi şi îl înţelegeţi pe celălalt. Atâta timp cât nu aveţi contraargumente, nu are nici un sens să începeţi o discuţie în contradictoriu.

Toate eforturile acestea aduc după sine şi o mulţime de recompense. Nu cedaţi tentaţiilor de orice fel, şi gândiţi-vă de trei ori înainte de a face, sau înainte de a spune un lucru. Gândiţi-vă că faptul că aveţi un bărbat/o femeie alături pentru toată viaţa, este o adevărată bogăţie. Bucuraţi-vă şi aveţi grijă de „averea” dumneavoastră.
Articol scris de Lavinia Cavaşi, pentru FamousWhy.ro
Sursa imaginii: persistentillusion.wordpress.com


Tag-uri: casnicie, fericire, respect, dragoste, efortCategorie: Dragoste si Sex  - ( Dragoste si Sex - Archiva)

Data Adaugarii: 15 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :