FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,399
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Toate drumurile duc la Roma

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Toate drumurile duc la Roma

 Q:   Intreaba despre        
Toate drumurile duc la Roma E o vorba pe care toti poate o rostim adesea, dar cati dintre noi ii stim cu adevarat semnificatia? Arta in toate formele ei de manifestare, sport, literature, stiinte, cultura gastronomica... Toate le puteti gasi in acest minunat oras in cele mai rafinate forme de exprimare. Fie ca sunt vestigii ale unui trecut glorios, fie ca sunt explorate de contemporani, toate aceste manifestari ale frumosului pot fi intalnute la Roma. Probabil ca unui turist nu i-ar ajunge o singura zi pentru a putea vizita toate monumentele Romei.

Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Colosseum, Columna lui Traian, Bazilica Sfantului Petru, Forumul Roman sau Panthenonul sunt doar cateva dintre atractiile acestui oras. Mari personalitati ale ale culturii mondiale si-au pus amprenta asupra Romei. Daca l-am mentiona doar pe Michelangelo Buonarroti, am spune foarte multe. Cicero, Constantin cel Mare, Virgiliu, Ovidiu, imparatul Cezar sunt doar cateva personalitati care au facut din Roma "orasul etern".

Roma nu o poti vizita fara sa intri intr-o pizzerie sau intr-o trattoria. De asemenea, in capitala Italiei poti gasi o multime de piete. Vanzatorii iti ofera o varietate extraordinara de fructe si legume proaspete. Aceasta bogatie se reflecta si in meniurile restaurantelor din oras, care te imbie cu tot felul de bucate specifice locului. Unul dintre cele mai renumite si mai vechi localuri din Roma este "Checchino dal 1887". Acesta este de cinci generatii sub administrarea unei familii, care a incercat sa pastreze in meniu bucate traditionale. Astfel, va puteti delecta cu cu feluri de mancare care au fost inventate aici cu mai bine de un secol in urma. Pe langa acest realism al artelor, Roma ne mai delecteaza si cu miturile ei care au dat notorietate trecutului istoric. Una dintre aceste legende este cea a gemenilor. Potrivit traditiei, la 21 aprilie 753 i.Ch., Romulus si fratele sau geaman, Remus au intemeiat orasul Roma in locul unde fusesera alaptati de o lupoaica. Romulus si Remus au fost fiii lui Rhea Silvia, fiica Regelui Numitor din Alba Longa. Numitor fusese ucis de fratele sau mai mic Amullus, care a obligat-o pe Rhea Silvia sa devina vestala, pentru a nu putea da nastere unor urmasi. Totusi, ea a ramas insarcinata cu zeeul razboiului, Marte, si i-a adus pe lume pe Romulus si Remus. Amullus a cerut ca sugarii sa fie inecati in Tibru, insa au supravietuit si au ajuns la mal la poalele Muntelui Palatin, unde au fost alaptati de o lupoaica pana cand au fost gasiti de ciobanul Faustulus. Dupa ce si-au aflat originea, ei au atacat orasul Alba-Longa si l-au ucis pe Amullus. Dupa aceea gemenii au intemeiat un orasul pe locul in care fusesera salvati cand erau copii. Totusi, la scurt timp, au ajuns sa se certe, si Remus a fost ucis de fratele sau. Romulus a devenit astfel conducatorul asezarii, care a fost denumita Roma. In orice parte a Romei ai merge, cultura rasufla prin porii orasukui, iar aroma bucatelor traditionale te cheama sa revii.
Toate drumurile duc la Roma - articol scris de Monique Barb pentru FamousWhy.ro
sursa imaginii : freedigitalphotos.net


Tag-uri: roma, italia, colosseum, piazza navona, fontana di trevi, traian, cicero, cezarCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 23 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :