FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 681
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sankt Petersburg, capitala lui Petru cel Mare

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Sankt Petersburg, capitala lui Petru cel Mare

 Q:   Intreaba despre Sankt Petersburg, capitala lui Petru cel Mare       
Sankt Petersburg, capitala lui Petru cel Mare Sankt Petersburg este orasul situat in nord-vestul Rusiei, in estul Golfului Finic al Marii Baltice. Ca marime, este al doilea oras din Rusia si al patrulea din Europa.

Supranumita Venetia Nordului, capitala lui Petru cel Mare este in primul rand un oras impresionant, unde gasesti la tot pasul marturii ale trecutului grandios.

Si daca vara orasul este vestit pentru noptile sale albe, noptile de iarna sunt inegalabil de frumoase, chiar daca sunt reci.

Metropola rusa, avand in prezent peste 4 milioane de locuitori, este situata pe raul Neva, la Marea Baltica. Sankt Petersburg este un oras cosmopolit si traditionalist in acelasi timp. Pana in 1918, orasul a fost capitala Imperiului Rus.

Paradoxal, constructiile realizate de-a lungul a 300 de ani de domnie tarista au scapat de buldozerele staliniste si se imbina elegant cu constructii moderene de dupa ’90.

Orasul este considerat capitala a picturii, sculpturii, arhitecturii, muzicii si poeziei universale.

Nu trebuie ratate Fortareata Petru si Pavel, Palatul de Iarna- Muzeul Ermitaj, Catedrala Sf. Isaac, Piata Artelor, Palatul Yusupov, Muzeul Puskin, Parcul Gradinii de Vara, Muzeul Rusesc, aceste fiind doar cateva din multele destinatii obligatorii din punct de vedere cultural.

Centrul istoric al orasului face chiar parte din patrimoniul universal protejat de UNESCO.

Intregul oras abunda de palate pline de istorie si unde chiar a fost scrisa istoria.

Printre acestea se numara Palatul de Vara care a fost construit de Petru cel Mare, Palatul Mensikov, Palatul de Iarna care este una dintre cele mai mari cladiri din lume, dar si una care prezinta un lux ostentativ, orbitor, cum in putine parti s-a mai vazut. Palatul de Iarna este la ora actuala sediul Muzeului Ermitaj.

Nevski Prospect este considerat Champs Elysee-ul cumparaturilor. Poti gasi aici articole de imbracaminte create de faimosi designeri, obiecte deosebite de artizanat, de la matriosca si samovar la bijuterii din aur, portelanuri, oua pictate, blanuri si tesaturi brodate.

Vestita bucatarie ruseasca abunda in mancaruri pe baza de peste, pui, borsuri, ciuperci, fructe de padure si miere. Cazare se gaseste de la 50 de dolari pe zi, iar la 5 stele: 200 de dolari pe zi.

Teatrele si salile de concerte de aici sunt vestite in intreaga lume, la fel ca si ansamblurile de balet.

Daca este zapada nu trebuie ratata o plimbare cu troica.

Sursa Imaginii - miastaeuropy.pl


Tag-uri: rusia, ermitajCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :