FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 879
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre New York - orasul care nu doarme niciodata

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

New York - orasul care nu doarme niciodata

 Q:   Intreaba despre New York - orasul care nu doarme niciodata       
New York - orasul care nu doarme niciodata New York City este cel mai mare oras din statul New York, mai mare chiar decat capitala statului- Albany. Numit si “The Big Apple” din anii ’20, orasul se poate lauda cu cei mai inalti zgarie-nori din lume, dar si cu cei mai multi emigranti veniti din toate colturile lumii.

Este de asemenea si cel mai mare oras din Statele Unite ale Americii si unul dintre cele mai mari centre de comert si finante din lume.

New York are atatea locuri-simbol, incat este greu sa nu le vizitezi pe toate. Incepe turul cu Statuia Libertatii, avand ca denumire oficiala „Libertatea luminand lumea”.

Este plasata pe Liberty Island si a fost construita in Franta si oferita cadou americanilor pe 4 iulie 1884. Statuia a intampinat milioanele de emigranti care au venit in America de-a lungul seolel or XIX si XX.

Turul New York-ului il poti continua cu Empire State Building, cladire care a detinut din 1931 recordul de cea mai inalta cladire din lume pana la aparitia Turnurilor Gemene. Are 87 de etaje si a fost construita in doar 27 de luni.

Wall Street aflata in sudul Manhattan-ului a fost si este in continuare cel mai dominant centru financiar din lume de dupa al Doilea Razboi Mondial, dar si locatia Bursei new york-eze.

Urmeaza Podul Brooklin care are o lungime de 1,5 km si este una dintre cele mai aspectuase constructii moderne.

Poti continua cu Chrysler Building, prima cladire care a depasit in inaltie Turnul Eiffel. Este construita in stil Art Deco si mai pastreaza si acum detalii care pot fi recunoscute
pe masinile Chrysler.

Centrul Rockfeller este un complex de 14 cladiri care adapostesc birourile companiilor de radio si televiziune. Mai poti vizita si Greenwich Village, cu Arcul de Triumf din Washington Square Park, care este un fel de Mecca al artistilor si boemilor.

Te poti caza in inima metropolei la „Washington Jefferson Hotel” cu 120 de dolari camera dubla sau la „Chelsea Hotel” cu 150 de dolari camera .

Din cauza traficului constant, care dureaza 24 de ore din 24, sapte zile pe saptamana, New York-ul este supranumit si „Orasul care nu doarme niciodata”.

40% din populatia din oras nu s-a nascut aici.

Statisticile au aratat ca in New York se vorbesc peste 170 de limbi din toate colturile lumii.

Sursa Imaginii - visitusa.com


Tag-uri: statele uniteCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :