FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,189
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce sunt virusii ?

Tag-uri Populare


site   stiri   jocuri   online   magazin   sport   muzica   femei   divertisment   filme   ziar   frumusete   educatie   oferte   auto   pariuri   portal   politica   internet   gratis   coafuri   copii   monden   vanzari   evenimente   frizuri   tv   pc   firma   companii   piata   flash   electronice   preturi   video   moda  

All Tags

Famous Forum

 

Ce sunt virusii ?

 Q:   Intreaba despre Ce sunt virusii ?       
Ce sunt virusii ? Virusul este definit ca un software cu doua caracteristici principale:

- Se auto-executa. Virusul se poate atasa altor programe sau se poate ascunde in codul care ruleaza automat la deschiderea anumitor tipuri de fisiere.
- Se auto-multiplica. Acest lucru este posibil prin atasarea virusului la alte programe din computer sau prin suprascrierea acestora. Virusul se auto-raspandeste cu ajutorul floppy disk-urilor sau a oricarei alte forme de schimb de date, nu numai in statia de lucru, dar si in intreaga retea. Ulterior, este activat impreuna cu partea infectata.

Tinand cont de tinta infectarii, virusii pot fi clasificati in cateva categorii. Unii virusi pot avea mai multe tinte. Acestia sunt denumiti multipartiti.

Virusii paraziti:

Afecteaza fisierele executabile. Virus ul este lansat cand fisierul executabil este pornit. Virusii paraziti pot fi:

1 . Virusi rezidenti in memorie, care pot controla intregul sistem si il pot infecta oricand;

2 . Virusi non-rezidenti, care sunt activati numai la pornirea aplicatiei-gazda.Intrucat acesti virusi infecteaza fisiere executabile, se pot raspandi prin intermediul oricarui mediu de stocare sau de transfer a datelor: floppy disk-uri, CD-uri, modemuri, retele.
Virusii se raspandesc odata cu executarea fisierului-gazda.

Virusii de boot:

Afecteaza fisierele executabile. Virusul este lansat cand fisierul executabil este pornit. Virusii paraziti pot fi:- Virusi rezidenti in memorie, care pot controla intregul sistem si il pot infecta oricand - Virusi non-rezidenti, care sunt activati numai la pornirea aplicatiei-gazda.
Intrucat acesti virusi infecteaza fisiere executabile, se pot raspandi prin intermediul oricarui mediu de stocare sau de transfer a datelor: floppy disk-uri, CD-uri, modemuri, retele.

Virusii se raspandesc odata cu executarea fisierului-gazda. infecteaza sectorul de sistem a discurilor, sectorul de boot din floppy disk-uri si hard disk-uri.

Singura modalitate de replicare a acestor virusi este pornirea sistemului de pe discul infectat.Accesarea sau copierea informatiilor de pe discurile infectate nu sunt operatii riscante atata vreme cat sistemul nu este pornit de pe discul infectat.
Virusii de boot rezida intotdeauna in memorie. Desi majoritatea sunt creati pentru DOS, nu tin cont de sistemul de operare, astfel ca, de fapt, toate computerele sunt vulnerabile in fata acestui tip de virus.

Virusii de Master boot:

Sunt rezidenti in memorie, ca si virusii de boot, dar sunt localizati in sectorul master boot. Acesti virusi vor salva in alta locatie o copie curata a sectorului master boot.

Virusii de Macro-uri:

Sunt plasati intr-unul sau mai multe macro-uri dintr-un document Microsoft Office si utilizeaza funcionalitatile puternice ale Visual Basic for Applications, care a fost creat pentru a permite utilizatorilor sa automatizeze anumite activitati.

Virusii de link-uri:

Nu altereaza fisierele executabile, ci structura de directoare, redirectionand calea directorului unui fisier infectat catre zona in care este localizat virusul. Dupa lansare, virusul poate incarca fisierul executabil, citind calea corecta a directorului fisierului respectiv.

Virusii-pereche:

Creeaza un fisier executabil nou, cu acelasi nume, dar cu extensia .COM. Daca intalneste doua fisiere executabile cu acelasi nume, dar cu extensii diferite (.COM and .EXE), sistemul de operare Windows lanseaza intai fisierul .COM.

Virusii criptati:

Folosesc o tehnica de modificare a propriului cod viral, astfel incat programele anti-virus sa nu-i depisteze. Virusul se auto-converteste in semne criptate, pe care programul anti-virus nu le poate recunoaste. Totusi, pentru a putea sa se raspandeasca, acesti virusi trebuie sa se auto-decripteze si, astfel, pot fi detectati.


Tag-uri: virusi, retele, programeCategorie: Internet  - ( Internet - Archiva)

Data Adaugarii: 16 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :