FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 406
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Tunisia - minunea Africii

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Tunisia - minunea Africii

 Q:   Intreaba despre Tunisia - minunea Africii       
Tunisia - minunea Africii Tunisia este cea mai nordica tara a Africii, avand o clima ideala si un tarm lung de 1.300 km la Mediterana. Este pozitionata intre Marea Mediterana si Desertul Sahara.
Se caracterizeaza prin culori si contraste, condimente, parfumuri, orase antice si statiuni de vis.

Plajele sublime si comorile istorice atrag anual milioane de turisti. Fenicienii, romanii, popoarele migratoare, bizantinii, turcii, spaniolii si francezii au venit aici ca fugari sau aventurieri, luptatori sau misionari, fermieri sau mestesugari, fiecare lasandu-si povestea scrisa pe pietre sau mozaicuri, pe dealurile Cartaginei sau nisipurile miscatoare ale Saharei.

Trebuie sa mai stii ca majoritatea covarsitoare a locuitorilor Tunisiei sunt de religie musulmana. Asa ca trebuie sa te imbraci destul de decent atunci cand vei colinda pietele si bazarurile.

Pentru cei care adora caldura si marea, aceasta tara este destinatia ideala pentru ei.
Tunisia este recunoscuta pentru colectia de mozaicuri, cea mai fina din lume, majoritatea pieselor importante aflandu-se la muzeul Bardo.

Cele mai cunoscute statiuni sunt: Sousse, Monastir, Hammamet, Nabeul, Djerba si Tabarka. Acestea ofera vizitatorilor plaje cu nisipul alb, ireal de fin si o Mediterana bleu-cristal avand hoteluri situate direct pe tarm.

Poti practica aici si sporturi acvatice: windsurfing, yachting si snorkeling.
Mai poti vizita si Tunisia siturilor romane, feniciene si arabe.

In Cartagina se afla ruinele vechiului oras roman. Mai sunt portul fenician de la Utica, vilele romane de la Bulla Regia si El Jem, precum si un Colloseum asemanator celui de la Roma.

Trebuie stiut ca serile din Tunisia sunt unele foarte racoroase care necesita haine mai groase. Bacsisul este aproape obligatoriu oriunde si trebuie sa fie destul de consistent. Lichiorul de curmale trebuie neaparat incercat, fiind una dintre cele mai apreciate bauturi locale.

Din pietele traditionale puteti cumpara la preturi avantajoase covoare, blanuri,
produse din piele, condimente, ceramica si multe altele.

Sursa Imaginii - forbes.com


Tag-uri: desertul sahara, africaCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :