FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,658
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Muzica, pe intelesul tuturor

Tag-uri Populare


muzica   grup   craiova   bucuresti   cantareata   marius moga   anda adam   rapp   voltaj   talisman   michael jackson   premi   thriller   citate   holograf   ramnicu valcea   pasarea colibri   note   rock   petrcere   iubire   limbaj   secret garden   artist   invazia   rashid   madonna   concerte   viata   muzica populara   artista  

All Tags

Famous Forum

 

Muzica, pe intelesul tuturor

 Q:   Intreaba despre Muzica, pe intelesul tuturor       
Muzica, in sens generic, se refera la vibratie in primul rand, apoi orice aranjament de sunete generate in mod deliberat sau nu. Definitia muzicii in sens precis este un subiect controversat, dar de obicei este vorba despre sunete organizate, de natura temporala, asociate cu un anume grad de ritm, melodie si armonie, care impresioneaza analizatorul auditiv al fiintelor datorita substratului afectiv-emotional.

Exista nenumarate metode de a asculta muzica. O metoda traditionala este de a o asculta live, in prezenta muzicienilor. Muzica poate fi ascultata live si prin intermediul unui radio sau televizor, insa rezultatul este mai apropiat de redarea unei inregistrari audio sau a urmaririi unui videoclip muzical. Unele recitaluri live contin elemente preinregistrate, cum este cazul DJ-ilor care folosesc discuri vinil pentru a produce muzica prin zgarierea acestora. Evident ca o alta alternativa de a asculta muzica este productia proprie, fie ca folositi un instrument muzical, cantati vocal sau compuneti.

Chiar si hipoacuzicii pot experimenta muzica, simtind vibratiile in corp; cel mai faimos exemplu de muzician lipsit de auz este Ludwig van Beethoven, care a creat multe compozitii celebre dupa ce si-a pierdut auzul complet.

Pentru persoanele cu interes si inclinatie spre muzica exista studii muzicale; muzicologia contine un camp vast de studii muzicale, inclusiv teorie muzicala, istorie muzicala, stilistica muzicala.
Muzica fiind o arta straveche, de-a lungul timpului a aparut un numar impresionant de stiluri muzicale. Etnomuzicologia este stiinta care studiaza aceste genuri in sens antropologic.

Totusi , cele mai frumoase complete si complexe definitii nu sunt date de stiinta si istorie, ci de cei care o simt cel mai bine : artistii sai. Putem afla astfel, ca :

“Muzica este sufletul limbajului.”

“Muzica este timp sonor.”

“Muzica este arta de a gandi cu sunete.

”Muzica este vibratia iubirii pe intelesul fiecarei inimi.”

“Muzica este vinul care umple cupa tacerii.”

“Muzica este o izbucnire a sufletului.”

“Muzica este un raspuns caruia nu i s-a pus nicio intrebare”

“Muzica este partea sonora a tacerii !

“Muzica e rugaciunea care se spune singura.”

“Muzica este o armonie agreabila in onoarea lui Dumnezeu si desfatarea permisa sufletului.”

Intr-un final insa, muzica ramane „linistea dintre notele” …


Tag-uri: muzica, limbaj, iubire



Categorie: Muzica  - ( Muzica - Archiva)

Data Adaugarii: 17 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :