FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 599
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Frumoasa Croatie

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Frumoasa Croatie

 Q:   Intreaba despre Frumoasa Croatie       
Frumoasa Croatie Situata in Peninsula Balcanica, Croatia are numero┼či vecini precum Slovenia, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bosnia si Hertegovina, si Italia.

Inainte de 1991, Croatia, pe atunci parte a fostei Iugoslavii, era vizitata in fiecare an de peste 10 milioane de turisti, atrasi de preturile joase, peisajul superb si de vestigiile istorice datand de pe vremea Imperiului roman.

Cele mai multe dintre vechile statiuni care faceau faima coastei adriatice au intrat iar in circuit, iar hotelurile sunt pline din mai pana in septembrie. Principalele statiuni de pe coasta sunt Opatija, Potec, Sibenic, Korkula, split si Dubrovnik.

Exista si croaziere in labirintul celor 1185 de insule care se intind de-a lungul coastei. Preturile hotelurilor sunt prin agentii intre 200 si 500 de euro de pesoana t imp de 7 nopti de cazare in regim de demipensiune.

Aici este un adevarat paradis pentru cei pasionati de yachting si scufundari. Epavele si pesterile, inclusiv renumita Blue Grotto, sunt principalele atractii pentru amatorii de senzatii tari in adancuri.

Pentru cei carora le place la inaltime, exista variante de trasee de catarare, in special in zonele Parcului National Paklencia si a Insulei Krk.

Viata de noapte se pertece in jurul renumitelor kanoba. In statiunile de coasta, cafenelele si cluburile isi atrag clientii cu interminabile petreceri pe plaja.

Nu trebuie ratate o vizita la Dubrovnik , cu ale lui ziduri care au vazut peste 1000 de ani de istorie, o plimbare in Split, fondat in secolul III de Imparatul roman Diocletian, al carui palat antic e punctual de atractie al orasului. Plajele din Brac, monumentele din Korkula- orasul unde s-a nascut Marco Polo, pesterile din Vis si golfurile linistite din Hvar-statiune parfumata de campurile de lavanda nu trebuie ratate.

Plaja Brela este considerata cea mai frumoasa plaja din Croatia, ea fiind situata intre orasul Split si statiunea Makarska. Se intinde pe o distanta de 6 kilometri, toata acesta zona fiind prevazuta cu multe golfuri, prundisuri albe, maslini si smochini.

Apa limpede ca si cristalul, dar si toate atractiile de aici au determinat ca aceasta plaja sa fie situata pe locul 6 in topul celor mai frumoase plaje din lume. topul a fost facut de prestigioasa revista internationala Forbes.

Sursa Imaginii - divers.proline.lv


Tag-uri: peninsula balcanicaCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :