FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 449
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Everestul

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Everestul

 Q:   Intreaba despre Everestul       
Everestul O provocare pentru alpinişti încă din 1852 când s-a demonstrat că este cel mai înalt punct de pe pământ, vârful Everestului nu a fost însă atins de om până în 1953 pe 29 mai.

După ce primele expediţii efectuacte de alpinişti englezi, în 1921 şi 1922 au fost două eşecuri, iar cei care eu participat la ele şi-au pierdut viaţa încercând să atingă vârful Everest, a mai urmat una în 1924 în care Mallory şi Irvine, doi alpinişti tot englezi au urcat până aproape de 8534m din înălţimea de 8848 m a Everestului, dar nu au reuşit să se mai întoarcă.

Edmund Hillary şi Tenzing Norgay din Noua Zeelandă şi respectiv Nepal au fost primii oameni care au ajuns până în vârful Everestului, adică au fost la 8848 m deasupra nivelului mării.

Hillary şi Norgay au petrecut 15 minute bucurându-se de gloria lor pe acoperişul lumii şi fiecare a lăsat acolo indicii: Norgay a îngropat dulciuri şi biscuiţi ca un fek de ofrandă pentru zeii muntelui, în timp ce Hillary a lăsat acolo un crucifix. Acel sfert de oră petrecut acolo a însemnat punctul culminant şi rezultatul glorios al unei echipe de 10 alpinişti după luni întregi de planuri metuculoase şi o expediţie plină de aventuri. Hillary şi Norgay s-au întors triumfători fiind ulterior premiaţi pentru succesul lor.

În Marea Britanie vestea a ajuns pe 1 iunie, de ziua încoronării Reginei Elisabeta a II-a, ceea ce a făcut ca in ziarele britanice încoronarea să apară pe pagina a doua. Mai mult de 1000 de alpinişti au ajuns pe Everest, si aproape 200 au murit încercând sa-l atingă.

Printre cei care au reuşit a fost si americanul James Whittaker în 1963 devenind primul american care a ajuns pe Everest. Prima femeie care a atins Everestul a fost din Japonia, se numea Junko Tabei în mai 1975 , iar în luna septembrie a aceluiaşi an reprezentanţi ai Angliei şi Scoţiei Dougal Haston şi Doug Scott au cucerit şi ei Everestul.
Sursa imaginii: dailymail.co.uk


Tag-uri: everest, alpinisti, alpinism, expeditii, aventuraCategorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 20 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :