FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 701
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia turismului

Tag-uri Populare


minerale   apa   natural   cura   boala   tratament   geografie   exotism   relief   romania   italia   spania   alimentatie   frumusete   ingrijire   sanatate   turism   luna de miere   delta dunarii   paradis   africa   belgia   ape   amstel   alpi   zeus   san pedro   peninsula iberica   provocare   niagara   cascada   polonia   germania   audi   franta   atlantic  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia turismului

 Q:   Intreaba despre Aparitia turismului       
Aparitia turismului Thomas Cook, din Anglia este cunoscut ca cel care a creat aproape singur industria turismului, punând bazele primei agenţii de turism, concurând pentru un sfert de secol doar cu câţiva mici particulari, după prima sa călătorie în vacanţă în 1845. În 1862 Cook a făcut angajamente de călătorie pentru primul transport cu pachet complet. Diferenţa faţă de precedentul a făcut-o faptul că în pachetul de acum s-au oferit mesele complete.

Cook a fost co-organizatorul primului tur cu diligenţa,în 1898, dar în acelaşi timp un nou mod de a călători în vacanţe prindea rădăcini. În 1885 Gordiâon Stables a lansat Wanderer, prima caravană construită special pentru călătorii de vacanţă. Stables a călătorit aproximativ 2000 km în jurul Angliei, iar mai târzi u a scris o carte intitulată The Criuse of the Land Yacht Wanderer.

Dr. E. E. Lehwess, din Germania, proprietarul primei rulote, totodată un romanitc, a denumit-o Passe Partout şi spera să devină primul care face inconjurul lumii într-o rulotă. Din nefericire pentru el călătoria s-a oprin la Nizhniy-Novgorod în Rusia, în timpul unei furtuni de zăpadă.

Thomas Cook a văzut călătoria ca pe un semn de educaţie, civilizaţie şi evoluţie, mai mult decât ca pe un simplu act de relaxare. Astfel el a înfiinţat împreună cu J Fletcher Dood, Doodd’s Socialist Holiday Camp în 1906 cu un regim de exerciţii şi sport pentru sănătate, alăturate lecturilor.

În mai 1932 a fost prima cursă charter de vacanţă, Imperial Airways care a decolat de pe aeroportul Croydon din Anglia până la Basle în Elveţia.
Sursa imagine: therealcuba.com


Tag-uri:Categorie: Turism  - ( Turism - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :