FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 788
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia fenomenului muzical

Tag-uri Populare


muzica   grup   craiova   bucuresti   cantareata   marius moga   anda adam   citate   rapp   pasarea colibri   ramnicu valcea   holograf   michael jackson   premi   talisman   voltaj   rock   petrcere   note   viata   concerte   madonna   rashid   invazia   artist   secret garden   limbaj   thriller   iubire   muzica populara   artista  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia fenomenului muzical

 Q:   Intreaba despre Aparitia fenomenului muzical       
Aparitia fenomenului muzical Primul concert organizat pentru publicul plătitor a avut loc în 1672 şi l-a susţinut violonistul John Banister, care la puţin timp a concediat liderul formaţiei de la Curtea Regală pentru infruntarea impertinenta a Regelui Charles II. Concertul a fost susţinut la Londra înaintea unui public format din 42 de persoane.Camera era înconjurată cu scaune si mici măsuţe, după modelul unei bodegi. Preţul era de un shilling.

Prima maşină pentru înregistrări audio a fost un fonoautograf inventat de Edouard Leun Scott de Martinville în anul 1857 în Franţa. Fonoautograful nu putea reproduce sunetul înregistrat. El doar trasa o linie, corespunzătoare sunetului pe un cilindru de hârtie. Fonograful, inventat de Thomas Halva Ed ison, în 1877 putea să înregistreze şi să şi reproducă sunetul înregistrat. O decadă mai târziu invenţia lui Edison a fost depăşită de cea a lui Emile Berliner. Acesta a contruit gramofonul, care folosea un disc pentru înregistrare.

Toată muzica s-a cântat live până în 1878 când Jules Levy s-a înregistrat cântând Yankee Doodle. Între timp prindea amploare şi banda magnetică. În 1898 Valdemar Poulsen a construit telegraful care înregistra sunetul pe o sârmă. Primul magnetofon a apărut în Germania anului 1934 fiind produs de AEG.

Philips şi Sony şi-au unit forţele pentru ca în anul 1982 să scoată pe piaţă cd-player-ul. CD-ul a reprezentat o revoluţie în materie de muzică, cerând publicului larg să achiziţioneze echipamente mai performante şi luându-le faţa produselor existente până atunci.

Discul a dat numele în secolul al 20-lea discotecilor, iar până în 1960 acestea la rândul lor şau derivat numele pentru Dj. Prima persoană care a difuzat o melodie înregistrată la radio a fost Reginald Fessenden în 1906, dar primul dj, in adevăratul sens al cuvântului a fost Elman Meyers care avea un program regulat de 18 ore in New York.
Sursa imagine: squidoo.com


Tag-uri:Categorie: Muzica  - ( Muzica - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :