| ||||||||||
Articole: pag 3
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | Q | R | S | T | U | V | W | X | Y | Z |Conform legendelor din India, Skanda este zeul razboiului. Considerat uneori un zeu suveran, ramas mereu la varsta adolescentei, Skanda este conducatorul ostirilor divine. El este...  | Tulburari psihice cu stari isterice si aspect melancolico-depresiv, asa ar putea suna diagnosticul modern al unei fete pubere atinsa incandescent de primul fior al iubirii carnale....  | 
Zarzavat pentru supe si ciorbe I Ingrediente 1,5 kg morcovi, 1,5 kg rosii, 300 g telina, 300 g pastarnac, 300 g patrunjel si 1 lingura sare (dupa gust). Mod de preparare Se curata zarzavatul, se spala si se...  | Perna imi acoperea fata pentru ca lumina soarelui sa nu-mi alunge somnul,dar in final s-a dovedit ca era inevitabila trezirea ,asa ca mi-am facut patul si m-am apucat de invatat. Telefonul...  | 
Tesub reprezinta zeul furtunii in mitologia Orientului Mijlociu. La fel ca si povestile celorlalti zei mesopotamieni, povestea zeului Tesub este una plina de voilente, batalii aprige...  | In credinta indiana, Prajapati detine rolul demiurgului care pune ordine in unitatea inca nemanifestata. Este considerat fiinta primordiala, stapanul tuturor fiintelor create. Este...  | 
Kumarbi este ultimul suveran al vechilor zei mesopotamieni. Povestea lui Kumarbi este una dintre cele mai spectaculoase, ea simbolizand dorinta prea puternica pentru putere care, aproape...  | Se aleg 10—20 de vinete, 10—20 de ardei grasi, tot atatia gogosari care, dupa ce au fost spalati si zvantati, se trec la copt. Vinetele, dupa ce s-au copt, se curata de...  | 
Dintre toate tarile lumii, India reprezinta una din tarile unde religia de afla la cel mai inalt nivel, credinta si ritualurile de venerare a zeilor fiind respectate cu strictete, dar...  | Zarathustra, creatorul credintei religioase iraniene Cunoscut mai ales în transcrierea Zoroastru, Zarathustra a trăit de la 599 la 521 î.e.n. Este, însă, numai o variantă, cea mai susţinută, existand şi alte...  | 
Candva, intr-o vreme care parea scufundata in nestiinta si pastrata ca amintire doar in mintile unor oameni “modernizati†, fetele zambeau in multe feluri. Zambeau pline...  | Aceasta zacusca se pregateste din legume, la fel ca in reteta "Ghiveci de legume proaspete, conservat", fara sa se mai foloseasca dovlecei, conopida, mazare si fasole verde.  | 
Parasurama este al saselea avatar al lui Visnu. Combinand puritatea religioasa cu impuritatea razboinicului, Parasurama este un luptator Brahman. Insusi numele zeului inseamna „Rama...  | Visvamitra este unul din presupusii autori ai “Vedelorâ€. Acesta doreste sa devina brahman printr-o asceza din ce in ce mai stricta. Visvamitra isi da seama ca nu il va putea...  | 
La sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, Berlinul a fost divizat în patru zone de ocupaţie: engleză, franceză, americană şi rusă. în anul...  | Ingrediente 15 vinete mari si proaspete (5 kg), 40 gogosari rosii, 10 ardei grasi verzi, 5 kg rosii, 1,5 kg ceapa, 500 ml ulei (doua pahare mari), 1 legatura mare patrunjel, sare...  | 
Ingrediente 15 gogosari, 15 ardei capia, 4 kg rosii, 4 cepe mari, 4 morcovi de marime mijlocie, 1/2 l ulei, sare, piper. Mod de preparare Se taie ceapa in feliute subtiri si...  | Ingrediente 8 vinete mari, proaspete si tinere, 2—3 kg rosii bine coapte, 5 ardei grasi, 300 ml ulei (1 pahar mare), 1 capatana de usturoi, patrunjel, marar verde, sare si...  | 
Mod de prepapare Cu zeama de varză se pot acri atat borşuri cat şi ciprbe: Trebuie avut însă în vedere să nu se pună la început toată cantitatea de...  | Ingrediente: 300 g ciuperci, 300 g arpagic, 200 g măsline, 200 g ceapă, 150 ml ulei, 60 g bulion, 50 ml vin, 1 g piper, 1 legătură de verdeaţă, sare. Mod de...  | 
Zacusca de salau, crap, somn sau cod Ingrediente: 1 kg peşte, 500 g morcovi, 150 g ceapă, 300 g mazăre, 300 g arpagic, 100 g măsline, 300 g castraveţi acri, 200 ml ulei, 100 g bulion, 100 ml vin, sare...  | Zarzavat pentru supe si ciorbe II Ingrediente 5 kg rosii, 1 kg ardei grasi, 2—3 legaturi de patrunjel. Mod de preparare Se spala legumele si se lasa sa se zvante, se taie apoi rosiile felii, ardeii...  | 


















 