FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 342
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ventilatoarele electrice

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Ventilatoarele electrice

 Q:   Intreaba despre Ventilatoarele electrice       
Ventilatoarele electrice pentru uzul casnic sunt din ce în ce mai mult folosite pentru producerea unor curenţi de aer, în scopul creării unui climat plăcut în interiorul camerei de locuit.

a. Tipuri constructive de ventilatoare electrice. Din punct de vedere constructiv se disting ca cele mai uzuale tipuri, ventilatorul electric de masă şi ventilatorul instalat pe ochiuri de geam.
Ventilatorul electric de masă are in componenţa lui următoarele părţi principale:
-Carcasa, de o formă aerodinamică, care cuprinde motorul electric de tipul asincron cu două trepte de turaţii şi butucul paletelor montat pe axul motorului electric.
-Paletele în formă elicoidală, care sint montate pe butuc, bine fixate şi echilibrate, pentru a nu se desprinde în timpul funcţionării.
-Cadrul grătar, care susţine ansamblul motorului electric şi butucul cu palete, constituind totodată o protecţie împotriva atingerii pieselor în mişcare.
în plus, ventilatorul mai este prevăzut cu o talpă suport pentru asigurarea stabilităţii aparatului în timpul funcţionării şi cu un dispozitiv de glisare pentru orientarea ventilatorului în direcţia dorită.
Punerea în funcţiune a ventilatorului se face cu ajutorul întrerupătorului, după ce în prealabil a fost conectată fişa cordonului de racordare la priza de curent.

Caracteristicile tehnice :
-puterea nominală a motorului electric 30 W ;
-turaţia motorului: la treapta I 1215 rot/min;
la treapta II 1500 rot/min.

în ceea ce priveşte ventilatorul electric instalat pe ochiuri de geam, în special la bucătării, pentru aerisire, elementele componente de bază şi funcţionarea lui sunt similare cu cele ale ventilatorului electric de masă.


sursa imaginii http://www.air-n-water.com


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarieCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :