FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 530
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ultimele momente din viata lui Vincent Van Gogh

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Ultimele momente din viata lui Vincent Van Gogh

 Q:   Intreaba despre Ultimele momente din viata lui Vincent Van Gogh       
In luna mai a anului 1889, Vincent Van Gogh a mers singur si s-a internat la un spital din Saint Paul de Mausole. In tot timpul sederii sale acolo, clinica si gradina au devenit principalele subiecte pentru picturile sale.

Una dintre cele mai importante lucrari ale acestei perioade este „Noapte Instelata”. I-au fost permise plimbarile prin gradina si astfel a realizat operele „Camp cu chiparosi” si „Drum de tara in provincie noaptea”. Vincent Van Gogh a fost un mare admirator al realismului lui Jules Breton, Courbet Gustave si Millet. In luna septembrie a aceluiasi an, el a realizat doua versiuni de pictura ale „Dormitorului din Arles”, iar in februarie a pictat patru autoportrete.

Intreag a sa activitate a fost laudata de catre Albert Aurier si l-a descris pe Van Gogh ca fiind un geniu.

In luna mai a anului 1890 el a parasit clinica pentru a fi mai aproape de fratele sau Theo si pe toata perioada de sedere la Saint-Remy el a realizat peste 70 de picturi in ulei. Opera „Camp de grau cu ciori” este un bun exemplu de panza dubla realizata in ultimele saptamani din viata sa.

Recent iesit din spital, Van Gogh a suferit un regres puternic in decembrie 1889, iar tulburarile sale mintale s-au accentuat mai tare in ultimele clipe din viata.

Dupa ce a locuit o perioada cu Gauguin, el s-a certat cu acesta si de nervi a mers acasa si si-a taiat o ureche. Acest incident i-a cauzat o mare criza de epilepsie la care s-au adaugat groaznice halucinatii. A urmat o grea perioada in viata sa, insa singura sa alinare si modalitate de a-si gasi echilibrul era pictura.

In acelasi an, Vincent Van Gogh a pictat mult realizand cele mai bune opere ale sale, marcate insa de multe culori vii, dar si de sentimentul mortii.

Boala sa a atins apogeul in luna iulie a anului 1890, in momentul in care acesta s-a impuscat in piept.


Tag-uri: picturi, opere, artistCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 06 December '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :