FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 446
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ultimele Momente Din Viata Lui Edgar Degas

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Ultimele Momente Din Viata Lui Edgar Degas

 Q:   Intreaba despre Ultimele Momente Din Viata Lui Edgar Degas       
Inca de prin anul 1872 Edgar Degas a inceput sa aiba probleme cu vederea, aceasta stare a sa deteriorandu-se din ce in ce mai mult odata cu trecerea timpului. De aceea el a inceput sa se apuce si de sculptura. Pe langă pictura si sculptura, acesta s-a mai dedicat si gravurilor si poeziilor, viata sa fiind o adevarata perioada artistita.

Tablourile sale au avut un succes foarte mare ceea ce a facut sa dispara problemele materiale, insa batranetea nu il mai facea sa se bucure de succesul operelor sale de arta asa cum o facea in tinerete. El s-a izolat in Normandia unde a locuit fiind ingrijit de credincioasa sa menajera Zoé Closiet deoarece pictorul nu a fost niciodata casatorit, ba mai mult, nu se cunoaste nici o legatura amoroasa de durata cu vreo femeie.

Viata sa sentimentala a fost una cat se poate de pustie, singura companie a femeilor o gasea in casele de toleranta pe care le frecventa destul de rar. Din ce in ce mai mult singuratatea il apasa iar boala sa de la ochi se agrava si mai mult, incepuse sa il lase chiar si auzul. Aproape orbit, pictorul a renuntat la marea sa pasiune artistica si isi punea menajera chiar sa ii citeasca ziarul deoarece lui ii era aproape imposibil sa distinga ceea ce scria in ziar.

Pe langa faptul ca era orb si surd, pictorul s-a confruntat si cu o pneumonie severa care din pacate, i-a adus sfarsitul, astfel ca pe 27 septembrie 1917, marele pcitor francez, considerat unul dincreatori impresionismului, Edgar Degas, a decedat in locuinta sa din Normandia, insa a fost inmormantat sa isi duca somnul de veci in cimitirul Montmartre din Paris, alaturi de rudele sale. In urma sa, marele pictor a lasat o mare si valoroasa mostenire, formata zeci de tablouri pretioase, sculpturi si gravuri. Majoritatea tablourilor sale celebre, pot fi astazi admirate in cele mai renumite muzee ale lumii.


Tag-uri: sculptura, pictura, artistCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 11 October '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :