FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 207
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Tulburarile de memorie si tulburarile sexuale

- Am tulburari foarte dese de memorie si cateodata nu imi amintesc by eugen

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Tulburarile de memorie si tulburarile sexuale

 Q:        
Tulburarile de memorie si tulburarile sexuale Tulburările de memorie

Tulburările de memorie apar cel mai adesea în surmenaj, neurastenie, intoxicaţii cu alcool, cafea sau nicotină, în stările depresive; in toate aceste circumstanţe tulburările de memorie au un caracter trecător, ameliorându-se o dată cu boala sau cu abaterea de la regulile de igienă mintală care le-a generat.

Există însă şi afecţiuni ca: arterioscleroza cerebrală, traumatismele cranio-cerebrale, intoxicaţiile alcoolice cronice, bolile organice cerebrale ale bătrânului, în care tulburările de memorie sunt stabile şi de cele mai multe ori au un caracter progresiv, adică se agravează o dată cu trecerea timpului.

In aceste stări ele pot să aibă consecinţe deosebit de grave pentru bolnav şi cei apropiaţi lui. Datorită faptului că nu îşi aminteşte evenimentele reale din existenţa sa, bolnavul poate înlocui trecutul său cu unul imaginar.

In afara acestor tulburări de memorie, mai există un mod mai particular de tulburări mnezice, cu caracter electiv, referitoare la evenimentele pe care subiectul, în mod conştient nu doreşte să şi le mai amintească. De altfel, el îşi aminteşte toate celelalte evenimente foarte bine, fără să aibă alte tulburări psihice. Aceste amnezii elective sunt legate de obicei de trăiri afective cu încărcătură negativă.

Deşi s-a arătat că de cele mai multe ori tulburările de memorie nu înseamnă o stare de boală, considerăm util să amintim că această importantă funcţie a psihicului nostru, memoria, necesită măsuri de igienă mintală deosebite ; de asemenea trebuie scos în evidenţă faptul că memoria poate fi antrenată şi dezvoltată şi că învăţarea logică fereşte memoria de suprasolicitare şi efort.

Măsurile de igienă mintală se referă la evitarea suprasolicitării memoriei (învăţatul în asalt, „doparea" înaintea examenelor), un ritm normal somn-veghe, o alimentaţie corectă şi completă, evitarea abuzului de medicamente şi substanţe cu efect psihostimulant.

Este bine cunoscut faptul că relaxarea psihică, odihna au un efect binefăcător asupra memoriei. Cine nu ştie că desconcentrarea dintr-o problemă în care a existat o suprasolicitare, în care era nevoie de o reactualizare a unor date din memorie, duce aproape totdeauna la rezultatul dorit, deşi înainte de aceasta datele păreau, în ciuda efortului, definitiv uitate.

Tulburările dinamicii sexuale

Tulburările dinamicii sexuale, deşi frecvente şi deşi aparţin prin determinarea lor mai totdeauna cabinetului psihiatric, acestea, din care cele mai frecvente sunt impotenţa la bărbat şi frigiditatea la femei, se pot manifesta la orice vârstă şi cel mai adesea în afara oricăror cauze organice. Psihotraumele, anxietatea, oboseala, abuzurile şi excesele, alte boli psihice sunt cauzele cele mai frecvente ale acestor tulburări.

O notă particulară o au tulburările sexuale de la adolescenţă, mai ales la tinerii la care factorii principali sunt constituiţi de hiperemotivitate, timiditate şi lipsa de experienţă. In aceeaşi sferă, practicarea masturbaţiei de către adolescenţi poate influenţa în mod negativ sexualitatea ulterioară, deşi ea nu reprezintă în sine o cauză de boală.

Vom sublinia de asemenea că abstinenţa (lipsa de relaţii sexuale) nu este o cauză de boală psihică aşa cum încearcă unii să acrediteze. Desigur şi aici aplicarea unor măsuri de igienă mintală va armoniza viaţa sexuală, evitându-i tulburările.

Relaţiile sexuale dublate de afectivitate, evitarea abuzului de alcool şi medicamente, un regim de viaţă raţional, menţinerea igienei locale sunt condiţiile minime pentru igiena sexuală.

Sursa Imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: stres, tratament, medicCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :