FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 330
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Timidul sau cel care ar prefera sa treaca neobservat

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Timidul sau cel care ar prefera sa treaca neobservat

 Q:   Intreaba despre Timidul sau cel care ar prefera sa treaca neobservat       
Timidul sau cel care ar prefera sa treaca neobservat Trebuie sa fii prudent, dar nu timid.(Voltaire)

Este usor de recunoscut: în general, timidul roseste din nimic si face tot posibilul sa treaca neobservat. în orice situatie, este foarte discret. Poate sa aiba calitatile unui sef, dar sa fie nevoit sa renunte la acest rol din cauza timiditatii. Cel mai adesea, prefera sa lucreze de unul singur sau într-un grup restrâns si împreuna cu aceiasi oameni în fiecare zi.
Indiferent daca va este coleg, angajat sau sef, la început veti fi tentat sa confundati timiditatea sa cu indiferenta. Ei bine, da, timidul este adesea considerat distant, când de fapt el sufera de o politete excesiva sau, uneori, de o lipsa a respectului de sine. Astfel ca, în realitate, timidul este o persoana discreta si politicoasa, care prefera mai degraba umbra decât lumina.

„Sa traim ascunsi pentru a fi fericiti", zice dictonul. Si unii chiar cred în asta. Dar timidul adevarat, numit uneori, în jargonul psihologiei, „cel care evita", sufera din pricina conditiei sale pentru ca aceasta îl împiedica sa arate de ce este în stare la serviciu. De exemplu, el nu-si va asuma o anumita responsabilitate din teama de a întâlni prea multi oameni, de a vorbi în public, de a fi nevoit sa iasa în evidenta.

Timidul:

• se bâlbâie sau roseste usor;
• le spune ceea ce gândeste colegilor pe care îi cunoaste bine;
• nu agreeaza schimbarile;
• sufera în tacere;
• nu agreeaza situatiile neprevazute sau surprizele;
• se simte în largul sau daca sarcina îi este bine definita.

A-l îmblânzi sau a coexista

A lucra cu o persoana timida, daca dumneavoastra nu sunteti astfel, e ca si cum ar trebui sa învatati un nou limbaj. La început, îi veti întelege gresit reactiile, veti fi agasat de felul sau discret de a fi, având probabil impresia ca va aflati în fata unei persoane complexate. Timidul este, de fapt, putin complexat în anumite privinte, ca noi toti, de altfel, cu mentiunea ca la el acest lucru are o mai mare legatura cu aspectul social al vietii, mai ales în ceea ce priveste serviciul.

Indiferent daca îi sunteti sef, coleg sau, din contra, el însusi va este sef, nu râdeti de felul sau de a reactiona, nu faceti glume pe seama personalitatii sale. Timidul se poate simti în largul lui cu cineva, doar ca acest lucru necesita timp. Asadar, se va exprima mai greu în cadrul unui grup mai mare. într-o echipa de lucru, el va spune ceea ce gândeste doar unei persoane sau doua, nu mai mult.

Nu va asteptati ca la sedinte sa fie un bun orator. Daca îi sunteti sef sau daca lucrati împreuna la un proiect, propuneti-i obiectivele pe etape; se va simti în largul sau si va fi mai eficient.

Rareori timidul este în largul lui într-o situatie incerta; el vrea mai degraba sa stie ca trebuie sa ajunga din punctul A în punctul B si apoi în punctul C. Cum nu îi place sa se afirme, poate alege sa taca, desi are o parere originala despre o anumita chestiune. E mai bine sa îi cereti parerea decât sa credeti ca, daca are ceva de spus, va spune. Poate dumneavoastra sunteti asa, dar el nu.


Tag-uri: timiditate, schimbare, surprizeCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :