FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 909
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Terapia de sustinere postdivort-partea 2

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   individ   social   interactiune   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   pastile   parteneri   gesturi   boala   placebo   batranete   acceptare   medicamente   efect   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Terapia de sustinere postdivort-partea 2

 Q:   Intreaba despre Terapia de sustinere postdivort-partea 2       
Preocupat de impasul sexual, ca şi de răcirea afectivă erescandă a soţiei, de imposibilitatea de a comunica şi acţiona împreună spre a remedia situaţia, de înrăutăţirea treptată a relaţiilor familiale, în general M.L. prezintă o stare depresivă mascată ; negăsind nici o ieşire din „zbaterea sa singulară", el se decide să divorţeze, în această perioadă se reîntalneşte întamplător cu S., şi reia, exploziv şi integral, relaţia cu ea, conştientizand că de fapt această femeie continua să reprezinte „idealul lui afectiv", singurul lui „remediu" în depăşirea crizei. S., la randul ei, se află într-un impas de viaţă, care o determină să „plonjeze", pur şi simplu, prin „iluminare şi regăsire" în braţele fostului ei prieten. După căsăt oria lui M.L. cu D.L., S. conştientizează imaturitatea cu care şi-a privit prietenul şi realizează de fapt că „il iubeşte", abia după „ce îl pierde".

Ea se căsătoreşte cu un bărbat care îi oferă iluzia securizării o perioadă, ale cărui calităţi sunt complet diferite de cele ale lui M.L.: Dacă la început dezinvoltura comportamentală, sagacitatea şi strălucirea replicii, disponibilitatea de a se situa în centrul atenţiei constituie puncte de atracţie şi admiraţie pentru S., aceleaşi calităţi ale noului ei partener devin pe parcurs obositoare, se demonetizează de la o zi la alta, devin o „poleială" supărătoare. Soţii comunică din ce în ce mai puţin, se îndepărtează treptat şi ajung la divorţ (după doi ani de convieţuire).

Relaţia lui M.L. cu S. se desfăşoară de la bun început sub semnul unei reciproce „idealizări" şi nevoi imperioase de comunicare. S. manifestă o anumită tendinţă posesivă în raport cu M.L., emiţand pretenţii de „integrare totalitară" a acestuia în existenţa ei, prin întreruperea relaţiilor acestuia cu copilul său din prima căsătorie. Frustrările reciproce, comportamentul disimulat al lui M.L., aflat în situaţia delicată de a nu putea renunţa la copil şi teama de a o pierde pe S. (ca şi şansa unei căsătorii dorite), conduc treptat la contorsionarea relaţiilor lor de cuplu. Reapar la M.L. unele tulburări de dinamică sexuală (ejaculare precoce) întreţinute anxiogen şi insatisfacţie afectivă consecutivă, se reactivează ideile şi sentimentele de culpabilitate, depresia.

în acest context, ni se adresează M.L., solicitand sprijin terapeutic. După parcurgerea examenului de diagnoză psihiatrică şi psihologică, pacientul este cuprins într-un program iniţial de psihoterapie individuală complexă bazat pe o tehnică de dezvăluire catharctică, de analiză, dezanxietare şi autoreglare prin training autogen.


Tag-uri: familie, cuplu, societate, relatii



Categorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :