FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,199
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Stresul - Instalare, consecinte si combatere

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Stresul - Instalare, consecinte si combatere

 Q:   Intreaba despre Stresul - Instalare, consecinte si combatere       
Starea de anxietate, faza depresiei- acestia sunt factori care iti determina modul de viata. Sentimentele de tristete sau de singuratate, lipsa de interes sau de energie, lipsa poftei de mancare, insomnia sunt doar cateva semne ale instalarii depresiei. Daca aceste simptome persista mai mult de doua saptamani, rezultatul este instalarea depresiei.

Multi oameni sunt ingrijorati ca stresul le poate afecta sanatatea, in timp ce o parte din ei raspund situatiilor de stres mancand sau consumand alcool. Aceste obiceiuri contribuie la formarea unui stil de viata nesanatos la aparitia bolilor cardiovasculare.

Socul brusc al pierderii persoanei dragi sau pierderea locului de munca pot duce la aparitia simptomelor atacului de inima, potrivit cercetatorilor de la Universitatea John Hapkins. Cau za o constituie emotiile bruste care transforma adrenalina intr-un fel de « cui » care impunge inima. Doctorii numesc aceasta manifestare cardiomiopatie, dar ea mai este cunoscuta si sub denumirea de « sindromul inimii frante ».

Pentru imbunatatirea sanatatii, va fi nevoie de o schimbare a modului de viata. Doctor Russ Newman, din cadrul Asociatiei Psihologilor Americani, ofera cateva sfaturi pentru gestionarea stresului. Cel mai important ar fi consultarea unui psiholog pentru a invata cum sa faci fata stresului, nelasandu-l sa se instaleze in organism. Nu este recomandat sa faci prea multe exercitii sau tratamente intr-un timp scurt, pentru ca acestea iti pot dauna. De asemenea, nu trebuie incercata rezolvarea tuturor problemelor imediat. Un real ajutor ti-l ofera discutiile despre ceea ce simti, cu prietenii sau cu familia.

Spuneam anterior ca stresul conduce la depresie.Putem face aici o paranteza, vorbind despre persoanele epileptice.Medicii, psihiatrii si psihologii afirma ca epilepsia predispune la depresie, inca din faza incipienta. Odata cu agravarea epilepsiei, oamenii se pot imbolnavi de depresie sau pot dobandi alte tulburari mintale. 60% din tinerii care sufera de epilepsie au avut si o alta boala de natura psihiatrica, potrivit unui studiu din revista « Neurology ». Partea ingrijoratoare este ca numai 33% din acesti tineri primesc tratament.Lipsa acestuia ii poate face pe tinerii epileptici sa se sinucida. Peste 30% din tinerii bolnavi de epilepsie au avut o tentativa de sinucidere, comparativ cu 7% din persoanele care nu sufera de aceasta boala. Doctor Sigita Pliopolys, de la « Memorial Hospital » din Chicago, explica : « De obicei, parintii nu cer ajutorul unui doctor, deoarece le este teama ca tinerii sa nu fie apoi stigmatizati si sa aiba probleme in societate ».

De aceea este necesara consultarea unui psiholog in paralel cu cea a unui psihiatru. Este necesara crearea si dezvoltarea unui fond psihic favorabil perceperii acestui fenomen si tratarea lui pentru a nu degenera in ceva ireversibil.
sursa imaginii : romance-fire.com


Tag-uri: stres, combatere, instalare, consecinte, depresie, anxietate, factori, sentimente, insomnii



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 25 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :