FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 516
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Stela Enache: Inceputurile Carierei Muzicale

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Stela Enache: Inceputurile Carierei Muzicale

 Q:   Intreaba despre Stela Enache: Inceputurile Carierei Muzicale       
Desi Stela Enache incepuse sa cante si sa fie o prezenta placuta pe scena unde castigase multe premii, ea nu era o cantareata de top in Romania si nici nu se auzise de numele ei pe marile scene ale muzicii usoare romanesti.

Dorindu-si enorm de mult sa cante muzica usoara, Stela Enache a fost nevoita sa plece la Bucuresti pentru a se putea pregati cu profesori de specialitate. Cel ce a ajutat-o foarte mult a fost unchiul Stelei Enache, prezentand-o pe aceasta marelui compozitor de muzica usoara George Grigoriu. Si in felul acesta, studenta, a inceput naveta intre Cluj (pentru cursurile facultatii) si Bucuresti. La Bucuresti a cunoscut-o pe Dida Dragan. Fetele s-au pregatit impreuna alaturi de oameni renumiti in mu zica usoara romaneasca. Intre cele doua s-a legat o stransa prietenie ce a durat foarte multi ani.

Primul mare concurs de muzica usoara la care a participat Stela Enache a fost in anul 1971 la Mamaia. Avand o prestatie deosebita, ea a ocupat locul al II-lea, reusind sa incante publicul si juriul romanesc prin vocea ei calda si prin cantecele frumoase. Piesele interpretate pe scena concursului de la Mamaia, au fost compuse de marii nostrii compozitori romani George Grigoriu si Radu Stefan, cu aceste piese fiind remarcata la sectiunea prezentare. In sfarsit, visul din copilarie al Stelei Enache se implinise, ajungand sa cante in fata publicului roman, in fata intregii tari. Desi a trecut pe parcursul concursului prin mari emotii, a fost fericita.

Tot in anul 1971, an in care festivalul de la Mamaia i-a cucerit viata, l-a cunoscut pe marele si regretatul compozitor Florin Bogardo. Cei doi au legat la inceput o stransa prietenie care apoi s-a transformat intr-o mare dragoste. Nu dupa mult timp s-au casatorit. Viata Stelei Enache a fost nespus de frumoasa si fericita alaturi de cele doua mari iubiri: muzica si sotul Florin Bogardo. Pe amandoi i-a legat aceeasi mare pasiune, cantecul romanesc. Cu toate ca a trebuit sa se imparta intre dragoste si scoala (fiind inca studenta la Conservatorul din Cluj), ea a fost o femeie fericita.


Tag-uri: cantareata, muzica, festival, carieraCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 17 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :