FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 494
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Spune NU tutunului

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Spune NU tutunului

 Q:   Intreaba despre Spune NU tutunului       
Spune NU tutunului La fel ca si drogurile, tutunul creaza dependenta.
Fumatul este cel mai mare risc la care singur iti expui sanatatea, atat pe a ta cat sip e a celor din jur.
Riscuri personale :

- boli respiratorii, boli cardiovasculare, cancere.

Riscuri pentru familie :

- boli respiratorii, infectii pulmonare, infectii ale nasului, gatului si urechilor.

Daca fumezi, riscurile pentru sanatatea familiei cresc de la doua pana la trei ori. In cazul sugarillor, expunerea la fumul de tigara sporeste riscul de moarte subita. Riscul infectiilor respiratorii in primul an de viata este de doua ori mai mare daca unul sau ambii parinti fumeaza.

Copiii cu parinti fumatori sufera mai des de infectii ale nasului, gatului si urechilor decat cei cu parinti nefumatori.

Nicotina este o sub stanta care da dependenta. Dupa renuntarea la fumat,lipsa nicotinei poate provoca o serie de simptome neplacute: o senzatie de foame si cresterea poftei de mancare, tulburari ale somnului, o senzatie de iritare sau deprimare ori un comportament distrat, superficial.

Simptomele provocate de absenta nicotinei dispar dupa o vreme,dar pana atunci, ai nevoie de sprijin suplimentar din partea familiei si a prietenilor.

Simptomele pot fi mult reduse cu ajutorul unor produse care contin nicotina-de pilda guma de mestecat sau plasturi cu nicotina.

Daca esuezi in tentativa de a renunta la fumat, nu uita ca slabiciunea este in firea omului. Totul este sa inveti din greselile facute si sa incerci din nou.

Cum renunti la fumat in cinci pasi :

1. Urmareste obiceiurile legate de fumat-cand fumezi si de ce ?
2. Decide sa renunti la fumat chiar acum-indiferent de varsta riscurile pentru sanatate se vor reduce.
3. Alege ziua in care te lasi de fumat-cel mai bine e o zi in care esti mai ferit de stres, cat mai relaxat. Fii sigur ca ai aruncat toate tigarile si ca nu mai ai in jur scrumiere, chibrituri sau brichete si gata, nu mai fuma !
4. Fii atent mai ales in momentele in care ai putea simti iar dorinta de a fuma si fa un efort de vointa. In loc sa fumezi gaseste altceva de facut.
5. Cere sprijinul celor apropiati. E mult mai usor sa rezistati tentatiei, daca efortul facut e laudat de familie si de prieteni.

Care sunt avantajele renuntarii la fumat ?

- Se reduce riscul unor boli grave
- Veti avea mai multi bani de cheltuit pe mancare mai buna, pe haine, pe concedii,…
- Veti fi si va veti simti mai sanatosi
- Va veti influenta familia sa adopte un stil de viata mai sanatos.
sursa imaginii : apltweb.com


Tag-uri: tutun, droguri, dependenta, sanatate, riscuri, tigari, efecte, infectii, nicotinaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :