FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 657
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Scurta Biografie Despre Andra, Actualmente Alexandra Irina Maruta

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Scurta Biografie Despre Andra, Actualmente Alexandra Irina Maruta

 Q:   Intreaba despre Scurta Biografie Despre Andra, Actualmente Alexandra Irina Maruta       
Andra a inceput sa cante de la o varsta frageda, primul ei spectacol l-a sustinut la varsta de 7 ani pe scena Casei de Cultura din Campia Turzii, unde a cantat ca invitata de onoare la concursul "Tip Top Minitop".

La varsta de 9 ani a cantat si muzica populara, participand la concursul national "Pe fir de balada". In cadrul acestui concurs a primit mentiune. Doi ani mai tarziu a obtinut premiul intai la Festivalul Concurs de Interpretare Folclorica "Toamna Berbecana" organizat de Centrul pentru Valorificarea Creatiei Artistice Cluj. De-a lungul copilariei a participat la diverse concursuri de muzica usoara, in cadrul sectiei de interpretare la care a castigat premii si distinctii speciale. Vazand talentu l fiicei lui, Alexandru Mihai a inscris-o la un concurs pentru admiterea in scoala minivedetelor. Concursul a avut loc la Bucuresti la initiativa regizorului Titus Munteanu, Andra a fost acceptata printre cei 12 copii, din 450 de participanti.

Talentul Andrei nu a scapat ochilor compozitorilor astfel la varsta de 14 ani a inregistrat un album la studioul "Dr. Costi". Albumul avea 10 piese in stilul R&B si pop-dance, remarcandu-se printr-o interpretare inconfundabila si printr-o voce pe masura. Primul numit simplu "Andra" s-a bucurat de un mare succes. La o luna dupa aparitia melodiei "In noapte ma trezesc" a fost nominalizata la Premiile Industriei Muzicale Romanesti la trei sectiuni: Pop, Dance si R&B unde a fost rasplatita cu premiul pentru cel mai bun proiect de debut.

In 2002 a fost recunoscuta drept cea mai buna artista pop. Acesta a fost doar inceputul primirii premiilor, urmand : votul publicului la selectia pentru concursul de muzica usoara Cerbul de Aur, locul IV la Sectiunea Creatie in cadrul Festivalului de la Mamaia cu piesa compozitorului Viorel Gavrila "E vina ta", Discul de Aur pentru cel mai bine vandut album. La scurt timp a aparut al doilea album al vedetei intitulat "Dragostea mea". In februarie 2003, Andra obtine premiul pentru cea mai buna voce a momentului la Festivalul Cantecului de Dragoste si urmeaza nominalizari ale MTV Romania: cea mai buna artista dintr-un videoclip, cea mai buna voce feminina si pentru Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards.

Festivitatea de decernare a premiilor a avut loc in Edinburg - Scotia, unde Andra a fost prezenta. Tot in anul 2003 primeste premiul pentru cea mai rapida ascensiune de la Societatea Nationala de Radio si un premiu de excelenta oferit de Primaria Sectorului 1 Bucuresti. In acelasi an participa si la Festivalul de la Mamaia, cateva luni mai tarziu lanseaza un nou album impreuna cu casa de discuri Space Music&Film. Primul extras pe single de pe album a fost "Vreau sarutarea ta", impreuna cu Tiger 1, fost component al Trupei Fun Factory.

In 2004 a fost nominalizata la Premiile Radio Bucuresti pentru titlul de cel mai bun interpret. La concursul Eurovision a iesit pe locul intai in prima semifinala.

In 2007 a lansat pe piata primul album de muzica populara impreuna cu fratele ei Sandel Mihai. In foarte scurt timp albumul primeste pe rand "Discul de Aur", apoi "Discul de Platina", urmand ca in prima zi a lunii decembrie, cei doi artisti sa primesca din partea casei de discuri trofeul "Discul de Diamant". A cochetat si cu televiziunea avand in cadrul postului Pro tv o emisiune de karaoke "O-la-la" iar la Antena 1 a prezentat emisiunea "Singuri cu vedeta".


Tag-uri: cantareata, muzica, talen, pop, danceCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 09 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :