FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 314
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Remedierea unui picior de mobila rupt

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Remedierea unui picior de mobila rupt

 Q:   Intreaba despre Remedierea unui picior de mobila rupt       
Înainte de a se efectua remedierea piciorului de mobilă rupt, fie de la un scaun, fie de la o masă de sufragerie, este necesar ca în prealabil să se verifice întregul ansamblu al obiectului de mobilă şi în cazul că unele elemente sunt defecte sau nu prezintă suficientă rigiditate se repun în stare de funcţiune şi numai după aceasta se trece la remedierea piciorului rupt.
Ruperea piciorului de mobilă se face de cele mai multe ori după un plan înclinat sau după un plan orizontal.
în continuare se arată cum se reconstituie piciorul de mobilă cand ruperea lui s-a făcut pe cele două planuri menţionate.

Cum se reconstituie pictorul unui scaun cu ruptură inclinată. în cazul unui picior de scaun cu ruptură înclinată , mai intii, se potrivesc cele două părţi rupte ale piciorului, împreună cu bucăţile mici de lemn desprinse, astfel ca, după o serie de încercări succesive să fie aduse la starea lor iniţială , avand grijă ca să nu se rupă extremităţile ascuţite ale lemnului.

După reconstituire, se aplică pe feţele celor doua rupturi pasta de lipit (clei) şi cu ajutorul unei sfori sau a unui cordon se face o legătură îngrijită pe toată lungimea rupturii , pentru a imobiliza bucăţile de lemn pe durata uscării şi întăririi cleiului.
După aceasta, se îndepărtează sfoara şi apoi, cu ajutorul maşinii electrice de găurit, se execută una sau două găuri, perpendicular pe planul înclinat al rupturii, cu un diametru de 2 — 3 mm . Se introduc forţat în găurile practicate pene sau cuie din oţel, cu un diametru puţin mai mare decat cel al găurilor şi de o lungime puţin mai scurte decat adancimea găurilor, în prealabil aplicandu-se pe cuie şi în găuri pastă de lipit, de preferinţă răşină epoxidice, după care găurile şi fisurile rupturii se chituiesc, în vederea refacerii finisajului.

CUM SE RECONSTITUIE PICIORUL UNUI SCAUN CU RUPTURĂ ORIZONTALA. în cazul unui picior de scaun cu ruptură orizontală , se fac aceleaşi operaţii de reconstituire, pentru a aduce cele două părţi rupte Ia poziţia lor iniţială.
După această operaţie se introduce în centrul planului inferior al rupturii un cui fără cap, pană la jumătatea lungimii lui, peste care se ăşază planul superior al rupturii, păstrandu-se poziţia de reconstituire a piciorului, pentru ca varful cuiului să imprime pe acest plan poziţia viitoarei găuri . Se scoate cu un cleşte cuiul fără cap din planul inferior al rupturii şi pe locurile însemnate de cui pe cele două planuri ale rupturii se execută, cu maşina electrică de găurit, găurile pentru introducerea cepului de îmbinare .

După executarea găurilor, se încleiază cele două feţe ale rupturii şi cepul din lemn tare, apoi se trece la îmbinarea celor două părţi ale piciorului, prin introducerea succesivă a cepului în găurile practicate, avand grijă de respectarea poziţiei stabilită la reconstituire, după care se lasă timp suficient de întărire a adezivului, aşezandu-se totodată pe şezutul scaunului o greutate pentru o rigidizare mai bună a îmbinării .

sursa imaginii http://images02.olx.com.ph


Tag-uri: casa, aparate, curent, reparatii, gospodarie, lemnCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :