FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 449
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Reflexoterapia

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Reflexoterapia

 Q:   Intreaba despre Reflexoterapia       
Reflexoterapia Reflexoterapia reprezinta una din ramurile reflexologiei care se ocupa de masarea punctelor reflexe aflate in talpa. Reflexoterapia utilizeaza presiunea degetelor asupra anumitor puncte din talpa, in vederea eliberarii stresului si a tensiunilor acumulate in organism. La baza tratamentelor de reflexoterapie, sta ideea conform careia corpul uman este strabatut de 10 meridiane energetice. Afectiunile si durerile pe care le resimtim sunt rezultatul unui dezechilibru la nivelul acestor meridiane. Prin aplicarea presiunii asupra anumitor zone din talpa, se incearca restabilirea echilibrului energetic.

Reflexoterapia nu este rezervata numai persoanelor ci diferite afectiuni, dar si pentru persoanele sanatoase, efectele unei astfel de sedinte fiind invioratoare. O ora inainte si dupa sedinta de reflexoterapie nu trebuie sa mananci, iar in timpul sedintei se recomanda consumarea de lichide.

Sedinta propriu-zisa de reflexoterapie consta in masarea si apasarea anumitor puncte in talpa. Vei resimti un usor disconfort atunci cand esti atinsa intr-un anumit punct corespunzator unui organ care nu functioneaza asa cum trebuie. Daca, de exemplu, te-ai stresat foarte mult in ultima vreme, vei simti o usoara durere cand reflexoterapeutul iti va masa varful degetului mare de la picior. Dupa ce nu se va mai aplica presiunea, durerea va disparea.

Acest masaj avuta foarte mult o mai buna circulatie a sangelui, iar toxinele sunt drenate spre organele de eliminare a acestora din organism. Starea de sanatate este simtitor imbunatatita datorita spargerilor acelor puncte de acumulare a toxinelor care sunt conduse spre organele de eliminare.

Printe afectiunile ce pot beneficia de pe urma tratamentului prin reflexoterapie se numara: acneea, afectiunile glandulare, anemia, angina pectorala, diabetul, oboseala, constipatia, sterilitatea, insomnia, oboseala cronica, alergiile, chisturile mamare si ovariene, migrenele, hipertensiunea, hipotensiunea.

Reflexoterapia mai poate fi insotita si de alte metode complementare de tratament cum ar fi: acupunctura, cromoterapia, homeopatia sau aromoterapia. Exista totusi si contraindicatii in privinta gravidelor, a suferinzilor de ciroza hepatica, de insuficienta renala cronica, de hemoragii sau hemofilie sau in privinta celor care au piciorul fracturat, care au un pacemaker (stimulator cardiac), care au o infectie tratata de alt medic cu medicamente psihoactive.

Sursa Imaginii - spadope.com.br


Tag-uri: masaj, talpaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :