FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,377
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre piramidele egiptene - prima parte

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   crima   omor   otrava   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   spionaj   contraspionaj   interese   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre piramidele egiptene - prima parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre piramidele egiptene - prima parte       
Referat despre piramidele egiptene - prima parte Un tip mai evoluat, de monument funerar, aparut in timpul dinastiei a III-a, este piramida in trepte. Primul monument de acest fel a fost construit de vizirul si arhitectul Imhotcp pentru regele Djeser, fondatorul dinastiei a III-a la Saqqara. Piramida o suprapunere in diferite etape peste o mastaba patrata are dimensiuni impresionante: laturile bazei dreptunghiulare de 109 m si 121 m, iar inaltimea de 61 m. (Nu s-a pastrat zidul de incinta in interiorul caruia erau curti, altare si alte constructii ceremoniale, lung de 1600 m, inalt de 10 m si cuprinzand o suprafata de 15 ha). Camerele fune rare ale regelui si a 11 membri ai familiei sale erau sapate in stinca. Sarco fagul regal era depus in fundul unui put, adinc de 28 m.

In timpul dinastiei urmatoare au fost construite marile piramid e de la Giseh, care se numeau: "Orizontul lui Kheops", „Mare este Khefren" si "Divin este Mikerinos". Asemenea piramide, geometric perfecte, se cunosc azi in Egipt aproximativ 80.
Baza patrata a celei dintii care ocupa o suprafata de mai bine de 5 ha avea latura de 237,50 m si inaltimea de 147 m (azi 138 m), terminata cu o platforma de 6 m2 .2 300 000 de blocuri de calcar galbui, dispuse in 220 de randuri, erau acoperite cu lespezi de calcar fin alb (din care azi au mai ramas putine, la baza piramidei). Singura intrare in piramida se afla pe latura nordica, la o inaltime de 16,50 m.

In interior a fost construit un adevarat sistem de coridoare, galerii, canale de ventilatie, etc, totalizand cateva sute de metri in lungime. (Galeria cea mai lunga este de 47 m cu o inaltime de 8,50 m). Un coridor in panta duce la camera funerara, in care se afla si azi sarcofagul lui Kheops. Situata in centrul piramidei, camera funerara a faraonului lunga de 10,50 m, lata de 5 m, si inalta de aproape 6 m este in intregime din granit, plafonul constand din 9 blocuri, care cintaresc aproximativ 400 de tone. Din galeria de intrare se ramifica un coridor care coboara in panta pana la o adincime de 31 m sub nivelul bazei piramidei, la un put destinat initial sa adaposteasca sarcofagul regal. Camera funerara a reginei, cana lele de aerisire, cinci spatii libere etajate, menite sa reduca din presiunea masei uriase de piatra asupra boitei cavoului, completeaza aceasta uimitoare opera de stiinta si de tehnica.


Tag-uri: piramida, monument, referatCategorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :