FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,260
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre cultul si sarbatorile in Egiptul antic - a doua parte

Tag-uri Populare


razboi   tara   domnie   regi   istorie   antichitate   drepturi   civilizatie   lupta   politica   intregire   voievod   romani   daci   unire   investigatie   otrava   crima   omor   personalitati   revolutie   egiptul antic   guvern   interese   contraspionaj   spionaj   referat   india   grecia   evul mediu   cultura   egipt   evrei   familie   relatii   opere  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre cultul si sarbatorile in Egiptul antic - a doua parte

 Q:   Intreaba despre Referat despre cultul si sarbatorile in Egiptul antic - a doua parte       
Referat despre cultul si sarbatorile in Egiptul antic - a doua parte Prima grija, prin urmare, trebuia sa fie conservarea corpului defunctului, pentru ca sufletul sa poata reintra in el; de aici, practica imbalsamarii.

Pregatirea mumiei incepea cu extragerea creierului si a viscerelor care,impregnate cu parfumuri,se pastrau in patru urne (canope pentru ficat, intestine, plamini si inima). In locul inimii se punea un scarabeu, din argila sau dintr-o piatra dura, avand gravata o formula magica ce pleda in favoarea defunctului cand va ajunge in fata tribunalului lui Osiris. Apoi corpul era umplut cu produse rasinoase si aromatice (smirna, scortisoara, tamiie, s.a.) i se reconstituia forma cu ajutorul unor ghemotoace de paie sau cu tampoane de stofa; dupa care era tinut 70 de zile intr-o solutie de carbonat de sodiu (natron), si in fine infasurat dupa spalar e in foarte multe fisii de pinza de in imbibate intr-un clei aromat. Mumia era in cele din urma inchisa intr-un sicriu de lemn de forma trupului, in interior pictat cu figuri si scene simbolice in culori, precum si cu un text religios-funerar in hieroglife; iar in exterior sicriul antropomorf era pictat cu portretul defunctului.

In acest fel, imbalsamâtorii profesionisti (preoti de rang inferior) au pregatit sute de mii sau poate milioane de mumii, incepand din epoca Regatului Vechi. (In epoca predinastica, simpla inmormintare in nisipul desertu lui asigurase o mumificare naturala). Alaturi de sarcofag se puneau diferite obiecte de uz curent, mincare (adevarata sau modelata), precum si o serie de figurine de argila sau de lemn care reproduceau chipurile celor din casa de functului rude, concubine, servitori, sclavi, etc. de compania carora defunctul avea nevoie in viata sa viitoare.

In acelasi scop se puneau uneori figurine angajate intr-o scena de viata cotidiana si plasate asemenea unor jucarii in cadrul corespunzator (o casa, un atelier mestesugaresc oarecare, o corabie, s.a.m.d.); „jucarii" tare astfel pastreaza o pretioasa valoare docu mentara.

Cultul mortilor (un cult al stramosilor nu exista la egipteni) includea si ofrande regulate, ceremonii, acte de cult diverse; servici care au fost asigu rate secole de-a randul (in cazul faraonilor) de donatii generoase facute tem plului, deci si de preoti acreditati templului care tinea de mormantul farao nului respectiv.


Tag-uri: egiptul antic, cult, sarbatori



Categorie: Istorie si Civilizatie  - ( Istorie si Civilizatie - Archiva)

Data Adaugarii: 04 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :