FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 594
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat: Marchiza de Brinvilliers, ucigasa tatalui ei, Antoine Dreux d'Aubray

Tag-uri Populare


comentariu   poezie   referat   istorie   antichitate   personalitati   roman   mihai eminescu   opera   camil petrescu   caracterizare   lucian blaga   mihail sadoveanu   enigma otiliei   george calinescu   literatura   o scrisoare pierduta   nuvela   rezumat   marin preda   ion luca caragiale   tudor arghezi   ioan slavici   liviu rebreanu   balada   pamant   continent   ape   geografie   poet   morometii   omor   investigatie   personaj   crima   otrava  

All Tags

Famous Forum

 

Referat: Marchiza de Brinvilliers, ucigasa tatalui ei, Antoine Dreux d'Aubray

 Q:   Intreaba despre Referat: Marchiza de Brinvilliers, ucigasa tatalui ei, Antoine Dreux d'Aubray       
Referat: Marchiza de Brinvilliers, ucigasa tatalui ei, Antoine Dreux d'Aubray Dupa ce tatal sau a fost cel care a ordonat incarcerarea amantului sau mult iubit, Marchiza de Brinvilliers incepe sa nutreasca o adanca ura pentru tatal sau. Odata amantul sau iesit din inchisoare, marchiza ia decizia ca tatal sau, Antoine Dreux d'Aubray, trebuie sa moara.

Pe data de 13 iunie 1666, Antoine Dreux d'Aubray, suferind de mai multe luni de un rău necunoscut, pleacă la moşia sa din Offemont, aflată în apropiere de Compiegne. El şi-a rugat fiica, marchiza de Brinviliers, să petreacă două sau trei săptămani langă el, aducandu-şi şi copiii. Marchiza de Brinviiiiers se grăbeşte să-l urmeze, socotind că a sosit momentul prielnic pentru a-si pune planul în aplicare ; ca nu a întarziat şi la sosire a fost îmbrăţişata calduros de tatăl ei. începand cu a do ua zi de la sosirea sa, durerile lui Dreux d'Aubrey s-au dublat în intensitate „avea vomismente violente, care au continuat tot timpul pană la moarte", care s-a produs la Paris, unde a venit pentru a primi îngrijirile celor mai buni medici şi unde fiica sa nu a pregetat să-l însoţească. Marchiza a declarat că s-a servit la otrăvire atat de „apă" cat şi de „pudră" şi că otrăvirea a continuat timp de 3 luni.

Cu prilejul procesului, ea va mărturisi că i-a dat tatălui ei otravă cu propriile miini sau cu ajutorul unui servitor numit Gascon, pe care Sainte-Croix i-l cedase pentru a o ajuta. Antoine Dreux d'Aubray moare în cele din urmă la Paris, pe data de 10 septembrie 1666, în varstă de 66 ani.

Deşi se răspandise zvonul că ar fi fost otrăvit, la autopsie medicii nu au găsit nimic suspect. Marchiza folosise preparatul arsenical al lui Glaser care, cu mijloacele de investigaţie existente la acea dată, nu putea fi detectat.

După ce adevărul a ieşit la iveală, doamna de Sevigne, care a urmărit îndeaproape procesul marchizei, comentează astfel acest asasinat : „Cele mai mari crime sunt un lucru neînsemnat în comparaţie cu fapta de a ucide încet, timp de opt luni pe propriul tău tată, de a primi toate mingaierile şi toată afecţiunea lui şi de a nu-i răspunde deeît cu dublarea dozei de otravă !"

Antoine Dreux d'Aubray fusese locotenent civil. În urma decesului său, fiul lui mai mare, care purta acelaşi îiume, îi moşteneşte funcţia. De asemenea, el şi cel de al doilea frate, ambii consilieri în Parlament, primesc cea mai mare parte din averea lăsată de tatăl lor.


Tag-uri: crima, otrava, omor, investigatieCategorie: Referate  - ( Referate - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :