FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 706
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat - Culori

Tag-uri Populare


comentariu   poezie   referat   istorie   antichitate   personalitati   roman   mihai eminescu   opera   camil petrescu   caracterizare   lucian blaga   mihail sadoveanu   enigma otiliei   george calinescu   literatura   o scrisoare pierduta   nuvela   rezumat   marin preda   ion luca caragiale   tudor arghezi   ioan slavici   liviu rebreanu   balada   pamant   continent   ape   geografie   poet   morometii   omor   investigatie   personaj   crima   otrava  

All Tags

Famous Forum

 

Referat - Culori

 Q:   Intreaba despre Referat - Culori       
Referat - Culori Ochiul poate vedea 7 milioane de culori.Anumite culori pot irita ochii si pot cauza dureri de cap .Alte culori sau combinatii de culori sunt linistitoare. Deci folosirea corecta a culorilor poate mari productivitatea, minimaliza obosirea vizuala si pot relaxa intreg corpul.

Culoarea regilor era purpuriu. Pentru persoanele importante, se desfasoara covoare rosii. In unele culturi se credea ca anumite culori aveau puteri energizante sau vindecatoare. De exemplu, o pictura a lui Jan Van Eyeck (1434) descrie o mireasa in perioada Renascentista
Purtand o rochie verde ,aratand, astfel dorinta si posibilitatea de a purta copii. Omul Verde era zeul fertilitatii in cultura celta. Verdele era o culoare sacra pentru egipteni, reprezentand speranta si bucuria primaverii.

Culorile da u anumite stari camerelor . Culorile reci fac camerele sa para mai mari si aduc un sentiment de calm . Culorile calde fac camerele mari sa fie mai confortabile si mai calduroase. Se crede ca
e vopsirea sufragerie in negru va face mesele mai placute.

Verdele duce la vitalitate ,si se recomanda vopsirea camerei copiilor in aceasta culoare, dand copiilor un plus in activitatile lor.
Restaurantele nu vopsesc niciodata buradaria in rosu deoarece se pare ca aceasta va duce la o stare de enervare a bucatarului. Centrul nelinistii din creier este activat de galben. "La copii aceasta va duce la plansete , iar la adulti ,va duce la enervare" declara Carlton Wagner, directorul Institului pentru Studierea Culorilor Wagner.

Albastru va face o persoana mai atenta la trecerea timpului, si astfel, de exemplu , vor petrece mai putin timp mancand. Pentru persoanele care adorm mai greu, se recomanda culori ca roz pal, verde , albastru si rosu pal. Despre culori:

Verde

- este culoarea cea mai odihnitoare pt ochi
- poate ajuta la diminuarea durerii, unori poare chiar alina durerea cresterii dintilor la bebelasi
- oamenii care lucreaza intr-un mediu colorat in verde are mai putine dureri de stomac
- Cazurile de sinucidere au scazut cu 34% cand podul Blackfriar din Londra a fost vopsit in verde

Galben

- Copii plang mai mult in camere galbene
- Sotii se cearta mai mult cu sotiile in camere galbene
- Este prima culoare pe care o observa ochiul uman
- Este cea mai obositoare culoare pentru ca reflecta mai multa lumina, ducand la stimularea excesiva a ochiului
Un studiu a aratat ca majoritatea copiilor folosesc galben si maro prentru a desena supararea. Un studiu pe copii cu varste mai mici de 7 ani a aratat ca majoritatea aleg jucarii de culori pure , nu pastelate. Alt studiu a schimbat culoarea mancarii,
dar a aratat ca oamnenii nu doreau sa manance carne gri si
salata purpurie. Aceasta a aratat ca oamenii vor ca lucrurile sa fie colorate cum ar trebui sa fie.

O lucrare, a studiat 65 de studenti care au cumparat schiuri acvatice .Etichetele de avertizare au fost de mai multe culori. Rezultatul la crestera probabilitatii de ranire la produsele cu avertizari scrise cu rosu,verde si negru.

O firma comercializeaza lentile de contact rosii pentru gaini deoarece studii medicale au aratat ca gainile care vad rosu in timpul zilei sunt mai fericire si mananca mai putina hrana. Purtatorul de cuvant al firmei a apreciat ca lentile vor imbunatati recolta de oua cu 600 milioane $ pe an.

Spitalele folosesc albastru si purpuriu in salile de asteptare pentru a ajuta la calmarea pacientilor.

Bibliografie:

Benton, William. Ed. Encyclopedia Britannica. Vol. 6. Chicago. 1961. 54 "Choosing Color: Guidelines to Give You Bright Ideas." Yahoo. 20 November 1998.

Morton, J.L. "Color and Appetite Matters." Yahoo. 6 November 1998. Morton, J.L. "Color and Culture Matters." Yahoo. 6 November 1998.
Nassau, Kurt. Experimenting with Color. New York. 1997.
The Science of Light and Color. Yahoo. 20 November 1998.
Van De Water, Ana. "Moody Blues: Room Colors Affect Emotions."


Tag-uri: ochii, culoare, sanatate, studiuCategorie: Referate  - ( Referate - Archiva)

Data Adaugarii: 26 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :