FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 350
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Recorduri ale vitezei la sol

Tag-uri Populare


cai putere   performanta   coupe   acura   v12   motor   design   masina   caroserie   alfa romeo   gt   inovatie   stil   v10   ferrari   bmw   suv   lux   porsche   fiabilitate   rl   tsx   eleganta   siguranta   concept   peugeot   rolls royce   aston martin   confort   lamborghini   viteza   record   thurst 2   viteza sunetului   cabrio   dinamica  

All Tags

Famous Forum

 

Recorduri ale vitezei la sol

 Q:   Intreaba despre Recorduri ale vitezei la sol       
Recorduri ale vitezei la sol În 1983, Richard Noble (scoţian) s-a remarcat prin faptul că a bătut recordul de viteză la sol cu maşina sa Thrust 2. El nu a fost însă mulţumit cu acest lucru, aşa că, 14 ani mai târziu, s-a hotărât să îşi bată propriul record. Dar, de data asta ţinta sa a fost depăşirea vitezei sunetului. De data aceasta el a angajat un pilot, pe nume Andy Green, pentru a-i conduce noua lui masina numită Thrust SSC (Super Sonic Car). Această maşină simboliza încrederea celor doi în atingerea ţelului pe care şi-l propuseseră şi i-a făcut celebri, rămânând în istorie.
În 1899 Camille Jenatzy (Belgia) a devenit prima persoană care a călătorit cu peste 100 km/h. El a condus maşina denumită „La Jamais contente” („Veşnic Nemulţumita”). A fost al 6-lea record de viteză. Primul a fost alternat de Jenatzy şi Count Gaston de Chasseloup – Laubat – Franţa.

Primul record oficial de viteză a fost stabilit de acesta din urmă pe 18 Decembrie 1898, de asemenea într-o maşină cu un motor electric.

În 1902 William K. Vanderbilt Jr. (SUA) a stabilit primul record de viteză cu un motor cu combustie internă. Motorul cu reacţie a fost recunoscut oficial abia în 1964, când a fost stabilit recordul de viteză la 664 km/h. Dupa acestea depăşirea vitezei sunetului a devenit o ţintă mai aproape de realitate.

Pe 15 Octombrie 1997, după 50 de ani şi o zi de când pilotul Chuck Yeagera devenit primul om care a călătorit cu o viteză mai mare decât cea a sunetului, Thrust SSC a atins 1.227,952 km/h. Astfel, s-a stabilit un nou record al vitezei.
Craig Breedlove (SUA) plănuieşte sa bată recordurile lui Nobel si Green, cu toate că acesta din urmă nu îi dă prea multe şanse de reuşită.
sursa imaginii : gordon-glasgow.org


Tag-uri: viteza, record, thurst 2, viteza sunetului


- Bmw M6 Cabrio (21 visits)

- Ferrari 599 GTB (12 visits)

- Alfa Romeo 159 (11 visits)

- Bmw X6 (11 visits)

- Lamborghini Murcielago (10 visits)

- Inventia masinii (10 visits)

- Volkswagen Eos (8 visits)

- Alfa Romeo 8C Competizione (8 visits)

- Acura MDX (8 visits)

- Acura RL 2005 - 2008 (8 visits)

- Alfa Romeo 159 Sportwagon (8 visits)

- Inventia motocicletei (8 visits)

- Chevrolet Orlando (8 visits)

- Porsche Cayman R (7 visits)

- Peugeot RCZ (7 visits)


Categorie: Auto Moto  - ( Auto Moto - Archiva)

Data Adaugarii: 14 March '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :