FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 632
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Rabini ai Cultului Mozaic din Romania

Tag-uri Populare


religie   biserica   dumnezeu   familie   copii   societate   crestini   credinta   iubire   educatie   familie crestina   personalitate   formare   sfinti   scoala   suflet   intelepciune   viata   rol   parinti   fecioara   evanghelie   egipt   instruire   educare   crestin   morala   caracter   activitate   arta educarii   educatia morala   natura   expresie   sarbatori   craciun   matrita  

All Tags

Famous Forum

 

Rabini ai Cultului Mozaic din Romania

 Q:   Intreaba despre Rabini ai Cultului Mozaic din Romania       
Rabini ai Cultului Mozaic din Romania 1 Alexandru Şafran (1910-2006)- Şef Rabin al Cultului Mozaic din România din 1940 pana in 1947. A devenit rabin la varsta de 29 de ani, refuzând colaborarea cu autoritǎţile comuniste, a fost silit sǎ pǎrǎseascǎ România in 1947. Din 1948 a fost Rabinul şef al Genevei, Elvetia.

2 Moses David Rosen (1912-1994) a fost Şef Rabin al Cultului Mozaic din România in perioada 1948-1994, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România in perioada 1964-1994..

3 Menachem Hacohen s-a nascut la data de 26 iulie 1932, in orasul Ierusalim. In 1951 era rabin al Marinei Militare Israeliene (Nahal), in 1967 a fost ales rabinul mosavurilor (asezarile agricole), a fost rabin al Histadrutului (Sindicatele israeliene), deputat in Knesset (Parlamentul israelian) din partea Partidului Muncii. In 1997 era numit Mare Rabin al Comunitatilor Evreiesti din Romania, fiind ales in paralel si in functia de Prim-consilier al Joint-ului pentru lucrari religioase din Comunitatile Evreiesti din Diaspora.

4 Shlomo Sorin Rosen (nascut in 1978)- a fost numit la 30 septembrie 2007, l-a avut ca mentor pe Menachem Hacohen. A absolvit informatica la Politehnica din Bucuresti si a urmat cursurile Institutului de studii Iudaice Yeshivat Chovevei Torah din New York. A renuntat la cariera din New York in momentul investirii ca Rabin Sef in Romania. Este casatorit cu o bucuresteanca.


Tag-uri: cultCategorie: Viata Religioasa  - ( Viata Religioasa - Archiva)

Data Adaugarii: 04 November '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :