FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 366
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Primele critici referitoare la modificarile genetice

Tag-uri Populare


anatomie   oase   corp   muschi   picioare   brate   fier   aliaj   metal   otel   omor   otrava   investigatie   crima   hormoni   medicina   plamani   organism   sange   nas   cercetare   cultura   cunostinte   inspiratie   china   faringe   yang   yin   soare   energie   glande endocrine   secretie   reproducere   respiratie   tesuturi   aer  

All Tags

Famous Forum

 

Primele critici referitoare la modificarile genetice

 Q:   Intreaba despre Primele critici referitoare la modificarile genetice       
Primele critici referitoare la modificarile genetice In 1973-1974, adica la scurt timp dupa ce s-au efectuat cu succes primele modificari genetice pe bacterii, au aparut si primele critici formulate de oamenii de stiinta.

Omul de stiinta care a provocat aceasta atitudine a fost Paul Berg. In cadrul unui congres desfasurat in California, in 1975, oamenii de stiinta au discutat despre necesitatea luarii unor masuri de siguranta in domeniul cercetarii genetice si in special despre riscurile care ar fi putut sa apara daca s-ar fi trecut la inmultirea vietuitoarelor supuse modificarilor genetice.

Dezbaterile purtate in special pe probleme etice s-au dovedit a fi importante abia mai tarziu. Sputnik sau despre posibilitatea ca un satelit sa zguduie America.

La 4 octombrie 1957, sovieticii lanseaza cu succes racheta Sputnik. Evenimentul a zdruncinat puternic increderea in sine a americanilor.

Pana la momentul respectiv americanii fusesera ferm convinsi ca ei sunt poporul care ocupa primul loc in lume in domeniul stiintei, tehnicii si economiei si nu s-au gandit nicio clipa ca sovieticii ar putea ajunge intr-un stadiu atat de avansat in ceea ce priveste punerea la punct a focoaselor nucleare si termonucleare, a avioanelor si rachetelor cu reactie.

Este adevarat ca primul satelit a fost lansat in 1955 si s-a anuntat ca acest lucru a fost posibil ca urmare a colaborarii dintre specialistii geofizicieni din toata lumea, dar evenimentul i-a luat prin surprindere pe americani.

Oamenii de stiinta din SUA au facut eforturi mari pentru a ajunge la acelasi nivel tehnic cu sovieticii, iar lansarea in anul 1957 a rachetei Sputnik II care o avea la bord pe catelusa Laika i-a afectat foarte mult pe americani.


Tag-uri: modificari genetice, critici, geneticaCategorie: Stiinta si Tehnica  - ( Stiinta si Tehnica - Archiva)

Data Adaugarii: 19 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :