FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 388
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Precursorii elvetieni ai cercetarii si rezolvarii situatiilor familiale

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Precursorii elvetieni ai cercetarii si rezolvarii situatiilor familiale

 Q:   Intreaba despre Precursorii elvetieni ai cercetarii si rezolvarii situatiilor familiale       
De formulă asemănătoare celei franceze, consilierea conjugală se desfăşoară în Elveţia (L. Naef, 1980) din ce în ce mai intens, ea dispunand de un sistem instituţionalizat, multiramificat pe întreaga suprafaţă a ţării. Serviciile de consultaţie conjugală sunt grupate în cadrul „Federaţiei romande", constituită în 1974, sub preşedinţia dr. Gentou, iar ulterior condusă de E. Sordet. în 1980, Federaţia cuprindea 15 oficii de consultaţie conjugală. Ca obiective prioritare, aceste oficii îşi propun : revizuirea procedurilor de selecţie a candidaţilor consilieri conjugali, în scopul ameliorării egalităţii şanselor ; extinderea posibilităţilor de formare şi încurajare a creării de noi posturi de consultaţie conjugală ; lupta pentru recunoaşterea ofi cială a statutului de consilier conjugal etc.

Selecţia candidaţilor pentru posturile de consilier conjugal se face în mai multe etape, fiind coordonată de o comisie de selecţie condusă de un psiholog. Candidatul trebuie să aibă între 30 şi 45 de ani, o experienţă de viaţă în general şi pe planul cuplului în special. Pe planul personalităţii, este indispensabil să aibă un bun echilibru psihic şi, mai ales, să nu fie el însuşi în criză. Formarea lui profesională se efectuează în 3 ani. Primul an e consacrat cursurilor teoretice de bază organizate de „Pro Familia" la Lausanne : psihopatologie, anatomie, fiziologie, drent, învăţare în sistemele relaţionale, planificare familială, educaţie sexuală etc. în timpul celor 2 ani ulteriori, se efectuează 300 de ore de stagiu practic în apropierea unui oficiu formator (Pro Familia şi Oficiul de Consultaţii Conjugale din Geneva).

Pe parcursul formării, stagiarul este urmărit de un şef de stagiu şi de un supraveghetor însărcinat să-i controleze regulat reacţiile individuale în urma consultaţiilor pe care le acordă. Stagiul nu se termină cu un examen, ci cu evaluarea muncii efectuate, a aptitudinii de a asculta, de a se distanţa prin raportare la problemele de ordin emoţional puse în cursul consultaţiilor, de a percepe şi a se situa în miezul problemei etc. A fi consilier conjugal înseamnă, înainte de toate, să ştii să asculţi soţii dezuniţi, după care se procedează la tentativa de conciliere.


Tag-uri: familie, cuplu, societate, relatiiCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 03 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :