FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 421
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Placerile trupesti, unelte ale diavolului

Tag-uri Populare


religie   biserica   dumnezeu   familie   copii   societate   crestini   credinta   iubire   educatie   familie crestina   personalitate   formare   sfinti   scoala   suflet   intelepciune   viata   rol   parinti   fecioara   evanghelie   egipt   instruire   educare   crestin   morala   caracter   activitate   arta educarii   educatia morala   natura   expresie   sarbatori   craciun   matrita  

All Tags

Famous Forum

 

Placerile trupesti, unelte ale diavolului

 Q:   Intreaba despre Placerile trupesti, unelte ale diavolului       
Placerile trupesti, unelte ale diavolului Oamenii reprezinta apogeul creatiei lui Dumnezeu. Suntem superiori oricarei alte creatii ale Lui. Si totusi, alergarea aceasta aproape zilnica, a majoritatii oamenilor de a-si satisface cu orice prêt placerile trupesti, care devin in timp patimi, deci unelte ale diavolului si care ne inrobesc sufletele si trupurile, ne indobitoceste tot mai mult.

Hai sa vorbim despre sex si imbuibare, doua dintre cele mai mari plagi ale secolului nostru. Daca privim ce fac animalele, vedem ca o data sau de doua ori pe an, femelele intra in perioada de calduri (in jur de zece zile), cand atrag masculii pentru a deveni gestante si a naste pui. Si atat. In restul anului femelele nu se uita la masculi si nici invers.

Ce fac majoritatea oamenilor acestui secol?...
Alearga ca nebunii sa se mai cupleze cu cineva nou, sa experimenteze tot felul de senzatii noi (cred ei ca ar fi ceva nou). Se scoala dimineata cu gandul la sex, se culca noaptea cu acelasi gand. Cand iubirea aceia patimasa de la inceputul unei relatii dispare (fie ea chiar si intr-o casatorie) majoritatea oamenilor cauta in alta parte, la alte persoane, satisfactia aceia sexuala care le ocupa toate gandurile. Si tot asa, unii ajung la desfranare, incest, la pedofilie, la frecventarea prostituatelor etc. Sufletele cad in mana diavolului si acesta ii joaca cum vor ei. Pentru sex mint, fura, unii chiar ucid, iar altii, diavoli veritabili, fac bani de pe urma expoatarii sexuale a altora.

Cum vi se pare o persoana cu astfel de “calitati”? Mai este om? Mai este el “chipul si asemanarea lui Dumnezeu”? Nu, nu mai este. Acest fel de “om” este cu mult sub nivelul chiar al animalelor.

La fel se intampla si cu placerea de a manca, caci s-a ajuns ca multi oameni sa traiasca pentru a manca si nu invers, si astfel prin patima imbuibarii, diavolul isi face loc in inimile lor, (ba chiar isi mai aduce si alti frati cu el).

De vina sunt si barbatii si femeile, si mass media…
Ce fel de societate este aceea, in care, de exemplu, tinerele isi iau ca idoli, si fac totul pentru a ajunge ca ei, persoane care isi transforma trupul intr-un mijloc de a ispiti,(sani siliconati si dezgoliti aproape 100%, fara nici cel mai bun simt, buze carnoase care le fac gurile ca niste ventuze gata sa-l inghita cu totul pe cel pe care-l saruta, etc..)? .Si aceasta pentru a avea diverse avantaje materiale prin cuplarea cu victimele lor.

Ce fel de societate este aceea in care o parte insemnata a mass mediei noastre, revistele si jurnalistii nostrii, posturi de televiziune (cei care se cred de o moralitate perfecta si care cer respect) fac din aceste persoane VIP-uri si ni le prezinta zile in sir la televizor, in reviste etc… Ei, care sunt formatori de opinie pentru noi si copii nostrii, iata ce formeaza, monstrii.

Traim intr-o societate in care se face bani din promovarea ispitelor. Revistele, programele tv, filmele, pana si desenele animate ispitesc. Barbatii ispitesc, femeile ispitesc, chiar si copii. De ce, pentru ca in acestia nu mai locuieste Dumnezeu. El, insusi diavolul locuieste in ei.

Cand un copil, cu suflet curat primeste astfel de “mancare”, intrucat asta vede la televizor, asta vede pe internet, (caci parintii fac si ei la fel, sau nu au timp de el sa-l educe), atunci se imbolnaveste si el.
Ce se intrezareste de aici? O societate viitoare si mai bolnava.

Dragi parinti, imaginati-va copiii vostrii traind intr-o societate si mai bolnava in care primeaza lupta pentru sex si bani. Daca va place ceeea ce vedeti, continuati asa, daca nu, faceti o schimbare, intai cu voi si apoi cu familia voastra. Daca cat mai multi vom face aceasta, viitorul nu poate fi decat frumos.
Dar cum sa ne schimbam!..
Este simplu, El, Isus Hristos ne-a aratat calea. Schimbarea incepe cu voi insiva. Transformati-va, din robi ai pacatului deveniti purtatori de Hristos.
Oricat ati fi de pacatosi, ortodoxia, care este stiinta vindecarii sufletesti, are leac pentru orice boala. Cereti ajutorul unui preot si va va indruma.

In procesul de desavarsire spirituala, pe masura eliberarii de patimi, Duhul Sfant capata putere si ajunge sa stapaneasca trupul, astfel incat ajungem sa ne stapanim pornirile patimase ale trupului. Putem astfel sa rezistam ispitelor, astfel incat sanatatea noastra spirituala sa nu fie compromisa. Si astfel, incet, incet, vom uita de placerile trupesti, caci alte bucurii sfinte vor pune stapanire pe noi si ne vor aduce satisfactii spirituale mult mai mari si mai placute.

Din Biblie, invatam ca Dumnezeu a creat barbatul si femeia si le-a spus sa se inmulteasca, apoi a binecuvantat casatoria si nasterea de prunci. Deasemenea, invatam ca impreunarea femeii cu barbatul se face in scopul perpetuarii speciei, dar si pentru ca cei doi sa nu cada in ispita si sa pacatuiasca.

Personal, cred ca fiecare din acestea au etapele lor in timpul vietii noastre. In procesul de desavarsire duhovniceasca, la casatorie (adica in tinerete) cei doi nu sunt suficient de desavarsiti astfel incat trupul este cel care detine conducerea. Astfel este posibila nasterea de prunci.

Nasterea si numarul de prunci trebuie facut cu acordul ambilor soti. In momentul in care ei hotarasc ca numarul de copii e suficient, personal nu cred ca e un pacat daca acestia se infraneza in perioadele in care e pericol pentru femeie de a ramane insarcinata. Apoi, o alta etapa, cand Dumnezeu vine in ajutorul familie, intrucat, fiind in procesul desavarsirii duhovnicesti, duhul prinde putere si stapaneste trupul, dorinta placerilor trupesti dispare iar ispitele nu mai zdruncina echilibrul duhovnicesc. Astfel, restul vietii lor poate fi trait in curatie, lucru pe care si apostolul Pavel in scrisorile lui l-a recomandat.

Pentru toti care credem in El si-l urmam, adica ne desavarsim in timpul acestei vieti, Isus Hristos ne-a promis viata vesnica, chiar dupa moarte. Si ne-a mai spus ca in rai oamenii nu se mai casatoresc ci sunt ca ingerii in ceruri, deci fara placeri trupesti.

Inclin sa cred ca daca in rai nu simtim nevoia acestor feluri de placeri, e bine sa le inlaturam si din viata aceasta, intrucat nu aduc nimic benefic sufletului, iar scopul vietii noastre este mantuirea sufletului.
Scapam astfel copii nostrii cei dragi de un viitor nefast..
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Emilia Stelian
(o persoana care participa zilnic la cursurile de sfintire ale lui Dumnezeu)


Tag-uri: placerile trupesti, unelte, dumnezeu, placere, societateCategorie: Viata Religioasa  - ( Viata Religioasa - Archiva)

Data Adaugarii: 10 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :