FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 730
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pinguinii Imperiali

Tag-uri Populare


pesti   acvariu   rasa   animal   dresaj   caine   guppy   scalari   pietris   nisip   prietenos   caras auriu   trucuri   scotia   regina victoria   shetland sheepdog   betta   moulinez   conconius   xifor   cockerul spaniel   tara galilor   sua   vegetatie acvatica   blana lunga   balena albastra   elefantul   gorila   anaconda   lupul rosu   iepure   bivol   rinocer   marmote   scoica   islanda  

All Tags

Famous Forum

 

Pinguinii Imperiali

 Q:   Intreaba despre Pinguinii Imperiali       
Pinguinii Imperiali In "Viata animalelor si a plantelor in Antarctica" , Emil Racovita afirma urmatoarele: "Indraznetii navigatori spanioli din secolul al XVIII - lea au intalnit si ei aceste creaturi in calatoriile lor prin regiunile australe si le-au dat numele de "pinguinos". Denumirea vine de la "pinguie", care inseamna "grasime", facand aluzie la infatisarea rotofeie a acestor pasari. Numele de pinguini li s-a pastrat in toate limbile, in afara de cea franceza."

"Aceasta pasare (Aptenodites forsteri - pinguinul imperial) este extrem de obeza, iar miscarile sale sunt lenese si grave.Cand o vezi in picioare pe marginea unei crapaturi, cu capul bagat intre umeri, facand miscari blande si pline de gravitate si privind imprejur cu un aer maiestuos, nu te poti opri sa o consideri drept expresia cea mai d esavarsita a linistii, a multumirii si a ingrasarii. Nu ar dusmani si duce viata rentierului perfect. Cand ii ese foame se scufunda in bancurile de Euphasia si isi umple repede stomacul cu aceasta hrana suculenta. Urca apoi din nou pe banchiza... Invelit bine in haina sa calda, garnisita cu puf, in picioare sau intins alene pe zapada, pinguinul asteapta sa isi termine digestia pentru a reincepe pescuitul." - Viata animalelor si a plantelor in Antarctica.

Originile pinguinilor sunt incerte, primii pinguini aparand probabil in perioada cretacica, adica intre 140 si 65 milioane de ani, dar exemplarele descoperite pana azi sunt putine si incomplete, datand dintr-o epoca mai recenta.

Primele resturi fosile au fost descrise de exploratorul Thomas Huxley, chiar in anul in care a aparut la Londra cartea lui Charles Darwin- "Originea speciilor" si anume 1895. Descoperite in Noua Zeenlanda, cu o varsta de 25-30 milioane de ani, fosilele au fost denumite Palaeendytes antaricus.

Pinguinii sunt buni inotatori, ei se folosesc de aripil scurte pentru inot, asemeni unor vasle cu care se depaseaza la viteze considerabile in apa. Inainterea lor in apa e artistica, semanand cu un sublim "zbor subacvatic".

La forta de propulsie, este adaugata o tehnica unica de inot, care aminteste de cea a delfinilor, intr-o oarecare masura, cu iesiri la suprafata pentru respiratie urmate de scufundari imediate.

Cand parasesc apa, acestia se catapulteaza aterizand in pozitie verticala, pe labe. Performanta lor este considerata ca fiiind remarcabila, fiindca abordeaza astfel gheturi sau stanci aparent imposibil de atins.

Isi pastreaza astfel eleganta, nu doar prin "costumele" negre, si pieptul alb, ci si prin precizie, blandetea si gravitatea miscarilor... un ambasador ideal.


Tag-uri: pinguini, antarctica, charles darwin, emil racovitaCategorie: Animale  - ( Animale - Archiva)

Data Adaugarii: 08 July '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :