FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Statistics:
Visits: 461
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Pastrarea strugurilor

- Ce termperatura si ce umiditate trebuie sa aiba strugurii pentru by Marina

Tag-uri Populare


unt   ceapa   sare   ulei   faina   oua   cartofi   ciuperci   sos   smantana   lapte   salata   carne   rosii   lamaie   morcovi   piper   orez   pasare   verdeata   porc   cascaval   zahar   supa   mancare   legume   usturoi   pui   vin   otet   pesmet   aluat   telina   crema   desert   gustare  

All Tags

Famous Forum

 

Pastrarea strugurilor

 Q:        
Pastrarea strugurilor Strugurii se pot pastra pe rafturi la camara sau pe stelaje la pod, dar cel mai recomandabil este sa se pastreze atarnati. Este bine de stiut ca nu toate soiurile de struguri se pot pastra, ci numai cele cu boabele tari cum sunt:
coarna, Afuzi-Ali, Cardinal, Napoleon, Muscat, Hamburg.

Se aleg strugurii bine copti, deoarece nu se mai coc in timp. Se taie cu coditele mai lungi si chiar cu o parte din coarda. Capatul superior al corzii se parafineaza, iar cel inferior se introduce intr-un borcan cu apa, in care se adauga cativa carbuni de lemn ca sa nu putrezeasca corzile. Se curata ciorchinii, indepartand boabele stricate cu o forfecuta, dupa care se aseaza la pastrat pe rafturi sau pe stelaje.

Daca strugurii se pastreaza atarnati, se leaga fiecare ciorchine de strugure cu o sforicica si se atarna pe o franghie fixata in camara sau in pod la o distanta de 30—40 cm mai jos de tavan, pentru a putea fi controlati in timpul pastrarii.

Indiferent pentru care metoda de pastrare s-a optat, ciorchinii se aseaza cu distante intre ei, fara sa se atinga, caci daca unul prinde mucegai este pericol sa nu treaca si la ceilalti. Strugurii se controleaza din cand in cand, indepartand boabele stricate.


Tag-uri: struguri, pastrare, boabe tari



Categorie: Gastronomie  - ( Gastronomie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :