FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 478
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Optimistul sau cel care vede viata în roz

Tag-uri Populare


relatii   cuplu   familie   societate   inteligenta   lider   psihic   social   interactiune   individ   stres   frumusete   sanatate   ingrijire   medic   comunicare   tratament   relatie   teama   limbaj   iubire   tinerete   bautura   sevraj   batranete   boala   placebo   acceptare   efect   gesturi   parteneri   medicamente   pastile   sentimente   oameni   dorinta  

All Tags

Famous Forum

 

Optimistul sau cel care vede viata în roz

 Q:   Intreaba despre Optimistul sau cel care vede viata în roz       
Muncesc sa fiu fericit: este cea mai frumoasa meserie. (Roland de Lassus)

Cel care este mereu multumit poate avea doua motive fundamentale:

1) este conformist si a învatat sa nu se plânga de nimic; crede ca acesta este modul în care ar putea fi apreciat;

2) a vazut cum ninge, a reflectat, a devenit budist sau zen. în al doilea caz, poate va va surprinde, dar nu trebuie sa va formalizati si sunt mari sanse ca asta sa nu va oboseasca. în primul caz, cel care e mereu multumit v-ar putea enerva destul de mult. Nu se plânge de nimic, pare mai fericit decât altii, vede mereu partea buna a lucrurilor. Uneori, închide însa ochii în fata realitatii pentru a continua sa vada viata în roz.

Indiferent daca este seful dumneavoastra, un coleg, un asociat sau un client, st area sa de spirit buna si constanta ar putea sa va calce pe nervi destul de repede. O sa descoperiti ca sunteti razbunator, artagos, desi nu stiati ca aveti aceste trasaturi de caracter. în loc sa va enervati, observati-le si observati-va. Dispozitia lui mereu vesela vine oare dintr-o întelepciune profunda sau mai degraba dintr-o tristete ascunsa ori dintr-o nevoie absoluta si permanenta de a fi încurajat? Reactia dumneavoastra, daca este ostila, vine din sentimentul ca el are mai mult, ca este mai bun decât dumneavoastra sau din impresia ca aceasta persoana închide ochii în fata realitatilor vietii? Odata lucrurile revenite la normal, veti vedea totul mult mai clar.

în fata unei nedreptati flagrante, optimistul inveterat poate foarte bine sa reactioneze pozitiv ori sa nu faca nimic. Crede ca totul va reintra în normal gratie unei justitii imanente. Astfel ca ar putea lasa sa i se manânce din traista. Iar daca este responsabil de mai multe persoane, optimismul sau le-ar putea dauna unora dintre ele. Aceasta persoana poate fi temerara, existând posibilitatea sa va antreneze în diverse situatii complicate. Daca va este sef, fiti cu bagare de seama. Ca asociat, coleg sau client, nu uitati ca poarta mereu ochelari roz, cum se spune.

Optimistul:

• poate fi un mare întelept;
• proiecteaza adesea bugete sau rapoarte mai mult pozitive decât realiste;
• are tendinta de a-si considera visele drept realitate;
• nu se supara, nu îi raneste pe altii, are o latura perfecta care poate fi exasperanta uneori;
• va încerca sa va influenteze în felul de a gândi;
• este o persoana agreabila.

A-l îmblânzi sau a coexista

Lasând la o parte faptul ca optimistul înfrumuseteaza realitatea în loc sa o vada asa cum este, adica trista si dura uneori, nu putem sa-i reprosam mare lucru, decât daca optimismul sau nu e atât de exagerat încât sa îl faca sa minta în anumite privinte.

Va este simpatic, dar v-ar placea sa fie ceva mai lucid în anumite privinte ? Nu va încapatânati sa-i aratati toate exagerarile. Optimistul îsi gaseste fericirea în felul de a privi viata, iar lucrul acesta nu trebuie distrus. îl puteti ironiza discret, amintindu-i din când în când ca nu întotdeauna totul merge spre bine într-o lume perfecta, pentru a-l ajuta astfel sa fie si putin realist.

Daca va calca pe nervi, asta e o alta problema. Pentru a-l îndeparta, fiti mai sarcastic decât sunteti în realitate. Vorbiti-i de partea negativa a lucrurilor si a situatiilor. Se va îndeparta. Daca trebuie sa îl suportati fiindca va este sef sau client, limitati contactul cu el pe cât posibil.


Tag-uri: conformist, intelept, agreabilCategorie: Psihologie  - ( Psihologie - Archiva)

Data Adaugarii: 09 April '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :