FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 573
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre O lista de citate despre iluzie, imaginatie si vise

Tag-uri Populare


filozofie   educatie   viata   dragoste   poezie   religie   timp   evolutie   istorie   fericire   suflet   sentiment   victorie   proverbe   egalitate   libertate   proprietete   rousseau   supunere   democratie   cuvinte   invataturi   minune   adolescenta   citate   atitudine   etape   lege   moral   destin   idealuri   echilibru   adolescent   antichitate   personalitati   frumusete  

All Tags

Famous Forum

 

O lista de citate despre iluzie, imaginatie si vise

 Q:   Intreaba despre O lista de citate despre iluzie, imaginatie si vise       
O lista de citate despre iluzie, imaginatie si vise - Orice epoca a gindirii umane s-ar putea defini, cu destula profunzime, prin relatiile pe care le stabileste intre vis si starea de veghe. Fara indoiala, e de mirare cum putem trai doua existente paralele; virite una intr-alta, fara sa ajungem sa instauram intre ele o perfecta concordanta.

- Cunoasterea superioara provine din miile de senzatii launtrice, al caror fascicul convergent este imaginatia, adevarata facultate centrala; ea produce nu numai imaginile, dar si sunetele, cuvintele, semne si' sentimente pentru care adesea limbajul nici nu are cuvinte sa le numeasca.

- Visele sint delicate „flori brodate", fluturi usori ce trec prin veghea oamenilor; geniul lor binefacator reinvie insulele fericite ale copilariei, aduce sub ochii nostri sclipirea paradisului pierdut, o sursa de lumina care risipeste pentru o clipa umbra de aici, de jos. Sfirsit al timpurilor, leac pentru ranile vietii, porti deschise catre Eden, moarte a lumilor care sint inghitite, ca niste insule efemere, in Oceanul Vesniciei, toate aceste beatitudini spre care sufletul aspira ii sint fagaduite si prefigurate in vis. (A. Beguin)

- Imaginatia...: un mare depozit de fapte, stapinit in comun de poet si mincinos. (A. G. Bierce)
Simt ca omul poate fi fericit in aceasta lume. si stiu ca aceasta lume este o lume a imaginatiei si viziunii . . .

- In ochii unui om inzestrat cu imaginatie, natura este imaginatia insasi. Cum este omul, asa vede.. .

- Pentru mine lumea aceasta este o singura viziune continua a fanteziei sau imaginatiei, si ma simt magulit cind mi se spune acest lucru. Ce il asaza oare pe Homer, Vergiliu si Milton pe o treapta atit de inalta a artei. . . Oare nu fiindca se adreseaza imaginatiei, care este senzatie spirituala, si numai mediat intelectului sau ratiunii? (W. Blake)

- De ce n-as acorda visului ceea ce refuz uneori realitatii, adica acea valoare de certitudine in sine insasi, care, atit cit exista, nu e de natura sa ma contrazica citusi de putin?
De ce n-as astepta de la ceea ce-mi arata visul mai mult decit sa astept de la un grad de constiinta pe zi ce trece mai ridicat? Sa nu poata fi aplicat si visul la solutionarea problemelor fundamentale ale vietii? (A. Breton)
Imaginatia nu e niciodata frumoasa in sine, ci prin ideea pe care o sugereaza. (G. Calinescu)

- Functia primordiala a imaginatiei este de a vedea intregul nostru sistem ordonat de viata ca o succesiune de revelatii stratificate.

- Orice s-ar spune, functia imaginatiei este nu de a face lucrurile ciudate sa para asezate, ci mai curind ca lucrurile asezate sa para ciudate; nu atit sa transforme miracolele in realitate, cit sa transforme realitatea in miracol...

- Pentru insul cu imaginatie, toate truismele sint paradoxuri, asa cum a fost de la inceput, inca din paleolitic; abecedarul e pentru el plin de blasfemii flagrante. (G. K. Chesterton)

- Cei ce-au sorbit odata otrava visurilor, sint ca si opio-fagii: nu mai pot trai fara narcoticul omoritor. (M. Codreanu)

- Imaginatia: .. . puterea sintetica a spiritului nostru de a-si extinde, dincolo de orice limita sau constringere, viziunile-i launtrice. (P. Comarncscu)

- Partea buna a visului e iluzionarea realitatii brutale, dar iti da o icoana a vietii prea virtuala, pregatindu-ti de fapt o desperare grozava din iluzionarea a ceea ce nu trebuie sa iluzionezi.

- Contemplarea nu c decit imbinarea visului cu realitatea.

- Orice mister e natural - nu supranatural; in aceasta-i sta farmecul, nu tirania.
E mare numai visul ce se prinde de realitate; altfel e steril; pentru contemplatie e arta. (P. Constantinescu)


Tag-uri: mister, vis, imaginatie, realitateCategorie: Filozofie  - ( Filozofie - Archiva)

Data Adaugarii: 22 June '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :