FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 238
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Nu trebuie sa fim avari

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Nu trebuie sa fim avari

 Q:   Intreaba despre Nu trebuie sa fim avari       
Economisind, acolo unde se poate, vom reuşi să ne împlinim alte bucurii şi deziderate: o mobilă nouă în casă, o perdea luminoasă, o cuvertură superb colorată, un cort pentru vacanţa de vară etc.

Dar, nici nu trebuie să cădem în cealaltă extremă: avariţia. Aceasta este o trăsătură egoistă, care vădeşte lipsa de orizont, de lumină şi de bucurie a neprevăzutului. Esto o amprentă u unui organism bolnav, din frica de cheltui, de a ştirbi din grămădii de bani, mereu mărită, care nu vrea sa semene nimic, sperand sa culeaga din ce s-a insamantat.

Persoanele avare sunt triste, crispate de teama de a pierde ce au, obligand pe cei din jur să trăiască meschin, in întuneric şi lipsuri. Ele se vaită mereu, veghiind cu cerbicie ca nimeni sa nu se atingă de c eea ce au dozat, bineînţeles minimum posibil.

La ce ne folosesc averea, bunurile nenumărate, dar neutilizate, dacă nu se realizează cele mai elementare nevoi şi nu ne ajută să ne împlinim dorinţa noastră de a ne realiza în viaţă, de a trăi mai bine şi mai civilizat, bucurandu-ne de cultură, educaţie, ştiinţă, creaţie şi confort? De ce să fim sclavele unor bunuri şi acumulări, dacă acestea nu ne lasă libertatea de a le folosi pentru lărgirea orizontului nostru de cunoaştere şi de împliniri?


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :