FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 696
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Montarea instalatiei de protectie prin legarea la pamant in cadrul instalatiei electrice interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   depanare   raparatii   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   tinerete   ingrijire   sex   atractie   relatie   flirt   seductie   iubire   limbajul trupului   dragostea   sfat   echilibru   orgasm   placere   cucerire   talent   traditie   domina   strategii   cuie   gust   lamaie  

All Tags

Famous Forum

 

Montarea instalatiei de protectie prin legarea la pamant in cadrul instalatiei electrice interioare

 Q:   Intreaba despre Montarea instalatiei de protectie prin legarea la pamant in cadrul instalatiei electrice interioare       
în ultima perioadă, instalaţiile electrice interioare, prin construcţie, sunt prevăzute cu o instalaţie de protecţie prin legare la pămant. în acest scop, în circuitul de prize se cuprind pe lrngă prizele obişnuite şi prize cu contact de protecţie, la care se conectează aparate electrocasnice prevăzute şi acestea cu conductor de protecţie.
Legarea la pămant are rolul de a evita accidentările prin electrocutare, ce se pot produce ca urmare a atingerii unor părţi ale receptoarelor sau a instalaţiei electrice aflate sub tensiune.

Principiul protejării împotriva electrocutării prin legarea la pămant rezultă din cele două situaţii posibile de funcţionare ale aparatelor electrocasnice. Astfel :

1) în cazul cand la un aparat electrocasnic (de exemplu un frig ider) se produce o defecţiune la motorul electric sau o deteriorarea izolaţiei conductorului electric, punand astfel accidental sub tensiune carcasa aparatului, la atingerea cu mana a acesteia, de către o persoană neizolată faţă de pardoseală, o parte însemnată a curentului electric se scurge prin corpul omenesc.
În această situaţie curentul electric circulă prin „conductorul de fază — carcasa aparatului —corpul omenesc — pămant — conductorul nul" producand electrocutarea.

2) în cazul cand aparatul electrocasnic este prevăzut cu conductor de protecţie şi este conectat la o priză cu contact de protecţie, la producerea defecţiunii şi punerea sub tensiune a aparatului, scurgerea curentului electric se va face prin conductorul de protecţie al aparatului şi prin conductorul de protecţie legat la priză. La atingerea aparatului electrocasnic de către o persoană, rezistenţa electrică a conductorului de protecţie fiind foarte mică în comparaţie cu rezistenţa corpului omenesc, cea mai mare parte a curentului electric se va scurge prin instalaţia de legare la pămant.
în această situaţie curentul electric circulă prin „conductorul de fază — carcasa aparatului — conductorul de protecţie al aparatului — conductorul de protecţie legat la priză—pămant —conductorul de nul", corpul omenesc fiind astfel protejat.
De menţionat mai este şi faptul că rezistenţa instalaţiei de legare la pămant fiind foarte mică, intensitatea curentului electric care ia naştere în circuitul de prize este foarte mare, ceea ce are ca efect arderea siguranţelor de la tablou şi în consecinţă scoaterea de sub tensiune a aparatului defect.

Montarea prizei cu contacte de protecţie şi legarea conductoarelor de fază şi de nul la bornele prizei se face în mod asemănător ca la o priză simplă, cu deosebirea că se face şi legătura conductorului de protecţie la bornele aferente acestuia, amplasate pe rama contactelor de protecţie.

Conductorul de protecţie este din cupru, cu o secţiune de cel puţin 2,5 mm2, ceea ce îi corespunde o intensitate de 15 A. în continuare, acest conductor este legat printr-o piesă de îmbinare cu instalaţia exterioară de legare la pămant formată dintr-o platbandă din oţel zincat, precum şi din electrozi (ţăruşi) înfipţi în pămant.
Sunt interzise instalaţiile de legare la pămant improvizate, care sunt surse de accidente şi electrocutare.

sursa imaginii http://www.chatsworth.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatiiCategorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :