FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,320
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Montarea aparatelor de conectare ale instalatiei electrice interioare

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Montarea aparatelor de conectare ale instalatiei electrice interioare

 Q:   Intreaba despre Montarea aparatelor de conectare ale instalatiei electrice interioare       
Montarea aparatelor de conectare (întrerupător, comutator, priză) comportă următoarele faze de lucru : verificarea aparatului de conectare, fixarea aparatului în doză şi legarea conductoarelor la bornele aparatului.

a. Verificarea aparatului de conectare. înainte de montare, aparatul de conectare se verifică cu multă atenţie, dacă este complet şi în stare bună de funcţionare, ca de exemplu, dacă arcul rotorului sau al parghiei basculante îşi îndeplinesc funcţia lor, dacă lamele şi tecile de contact sunt curate şi dacă realizează un contact corect, dacă nu lipsesc şuruburi de fixare, arcuri de presiune şi dacă nu este fisurat ori crăpat corpul izolant sau capacul aparatului.

b. Fixarea apar atului de conectare in doză. După verificare, aparatul de conectare se fixează cu ajutorul ghearelor de fixare, în doza de aparat. în acest scop, sejlesface capacul aparatului, se slăbesc şuruburile ghearelor cu ajutorul unei şurubelniţe, apoi aparatul de conectare se introduce în doză, se poziţionează corect corpul aparatului în adancime şi se orientează rama corpului pe orizontală şi verticală, după care se înşurubează şuruburile ghearelor pentru fixarea aparatului în doză. După această operaţie, se fixează capacul, verificandu-se în prealabil dacă laturile lui sunt orizontale şi verticale, pentru a crea un aspect plăcut.

c. Legarea conductoarelor la bornele aparatului. Aparatul de conectare fiind bine fixat în doză, se trece la racordarea acestuia la circuitul de lumină sau de priză. In acest scop, se îndepărtează capacul pentru a se putea lucra la legarea conductoarelor. Se deşurubează şuruburile de la bornele aparatului, se scoate în afară din doză capetele conductoarelor, se desizolează pe o lungime de 5 — 10 mm, numai atat cat este necesar pentru executarea legăturii şi se curăţă cu briceagul, în cazul conductorului din cupru şi cu peria, în cazul conductorului din aluminiu. După aceste operaţii se introduc capetele conductoarelor în găurile bornelor şi se string cu şuruburile respective, fără a forţa strangerea lor, pentru ca să nu se deterioreze filetul sau să se reteze conductorul.

Legarea conductoarelor din cupru la bornele aparatului se mai poate faceţi prin intermediul unor „ochiuri" executate din capetele conductoarelor. în cazul conductorului multifilar, ochiul de legătură se obţine răsucind capătul conductorului, pentru a-l face cat mai compact, după care se fasonează ochiul în jurul unui cui sau unei şurubelniţe, la un diametru cu puţin mai mare decat cel al şurubului de strangere. Se recomandă ca după formarea ochiului, acesta să fie cositorit cu aliaj de lipit, pe circumferinţa ochiului, în vederea realizării unui contact corect.
O atenţie deosebită trebuie acordată legării corecte a conductoarelor la bornele aparatelor de conectare.

Astfel, luand ca exemplu racordarea unui întrerupător la circuitul de lumină, cele două conductoare din interiorul dozei de aparat se vor lega la bornele întrerupătorului, cu menţiunea ca unul din aceste conductoare să fie conductor cu fază, conductor ce este legat în doza de derivaţie la conductorul de fază al circuitului de lumină. Celălalt conductor din interiorul dozei de aparat face legătura dintre întrerupător şi dulie, în care este înşurubat becul, închizîndu-se circuitul prin conductorul de nul al circuitului de lumină .

In cazul cand, în locul conductorului de fază din interiorul dozei de aparat a fost tras conductorul de nul şi se face cu acesta legătura la borna întrerupătorului, iar legătura la dulie se va face cu conductorul de fază, înseamnă că operaţia de racordare a întrerupătorului este greşită şi periculoasă, deoarece corpul de iluminat este în permanenţă sub tensiune, indiferent de poziţia pe care o are întrerupătorul.
Racordarea comutatorului rotativ la circuitul de lumină dublu pentru lustre se face prin legarea celor trei conductoare din interiorul dozei de aparat la bornele comutatorului, cu aceeaşi menţiune ca cel legat la borna O să fie conductor de fază, conductor ce este legat în doza de derivaţie la conductorul de fază al circuitului de lumină. Celelalte două conductoare din interiorul dozei de aparat, legate la bornele 7 şi 2 fac legătura dintre comutator şi lămpile L1, şi L2, închizîndu-se astfel circuitul acestor lămpi prin conductorul nul al circuitului de lumină. Şi în acest caz trebuie acordată o atenţie deosebită pentru evitarea legării la borna O a conductorului de nul şi legării conductorului de fază la lămpile Lx şi L2, întrucat în această situaţie lustra va fi în permanenţă sub tensiune, indiferent de poziţia pe care o are comutatorul.

Racordarea comutatorului cumpănă la circuitul de lumină se va face in aceleaşi condiţii cu cele ale comutatorului rotativ.

Racordarea prizei simple sau a prizei duble (bipolare) la circuitul de prize se face prin legarea celor două conductoare din interiorul dozei de aparat la bornele prizei, cu menţiunea ca unul din acestea să fie conductor de fază, iar celălalt să fie conductor de nul, conductoare ce sunt legate în doza de derivaţie la circuitul de prize.
Fazele principale de legarea conductoarelor la bornele prizei constau în îndepărtarea capacului pentru executarea legăturilor desfacerea şuruburilor de la bornele prizei, pentru a putea fi introduse capetele conductoarelor, desizolarea capetelor conductoarelor şi curăţirea lor pe o porţiune de 5 — 10 mm şi introducerea capetelor conductoarelor în găurile bornelor şi stringerea lor cu şuruburile respective .

sursa imaginii http://img.directindustry.com


Tag-uri: curent, energie, casa, reparatii



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :