FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,328
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Misterele Nasterii Si Mortii Lui Mihai Eminescu

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Misterele Nasterii Si Mortii Lui Mihai Eminescu

 Q:   Intreaba despre Misterele Nasterii Si Mortii Lui Mihai Eminescu       
Mihail Eminovici cunoscut de intreaga lume ca Mihai Eminescu s-a nascut pe 15 ianuarie 1850 la Ipotesti si a decedat pe 15 iunie 1889 la Bucuresti.

In ceea ce priveste data nasterii lui Mihai Eminescu au existat dintotdeauna discutii deoarece el si-a trecut data nasterii ca fiind 20 noiembrie 1849 insa in toate actele de la gimnaziul din Cernauti unde poetula studiat apare ca s-a nascut pe 14 decembrie 1849.

In lucrarile lui Titu Maiorescu apare ca Eminescu s-a nascut pe 15 ianuarie 1850 la Botosani iar aceasta data apare in mai multe documente, precum si in arhivele Bisericii Domneasca din Botosani. Sora mai mare a poetului a confirmat aceasta data insa a mai declarat si ca locul nasterii nu este Botosani ci Ipotesti. Asa cum data nasterii lui Mihai Eminescu este un mister, la fel este si data mortii sale cum dealtfel si cauza mortii sale este inca un motiv de discutie.

Se pare ca Mihai Eminescu a inceput sa publice mai multe scrieri ale sale in care comenta actiunile politice ale tarii din acele vremuri, iar comentariile sale au deranjat in nenumarate randuri politicienii vremii deoarece in mare parte ceea ce Eminescu afirma era adevarat si astfel le distrugea imaginea si activitatea politica.

Pentru a-l impiedica sa mai scrie, acestia l-au inchis in anul 1883 pentru o vreme in spital insa apoi l-au eliberat. In vara aceluiasi an Eminescu a continuat sa scrie despre politicieni si situatia tarii, iar sub pretextul ca boala lui s-a dezlantuit, l-au inchis din nou in sanatoriul doctorului Sutu dandui-se diagnosticul psihoza maniaco-depresiva. De aici el a fost trimis la sanatoriul Ober-Dobling din Viena insa a revenit in tara la inmormantarea tatalui sau si apoi a fost internat pentru o vreme la spitalul Sf. Spiridon din Botosani. Convins de Veronica Micle, Eminescu s-a mutat la Bucuresti unde a fost internat initial la Spitalul Marcuta dupa acre a fost mutat la Sanatoriul Caritas.

Moartea poetului a survenit in curtea sanatoriului atunci cand a fost lovit cu o caramida in cap de catre un pacient. Nu este clar daca poetul a decedat pe 14 iunie 1889 sau 15 iunie 1889. Cert este insa faptul ca Eminescu a fost inmormantat la cimitirul Bellu la umbra unui tei.


Tag-uri: arhive, mister, poet, publicatieCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :