FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 742
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mircea Eliade In Chicago

Tag-uri Populare


cariera   actrita   istorie   antichitate   televiziune   model   muzica   personalitati   cantareata   viata   hollywood   relatie   celebritate   copilarie   filme   actor   moda   familie   teatru   vedeta   pasiune   evolutie   artist   succes   cantaret   bucuresti   artista   fotbalist   new york   prezentatoare   playboy   arta   talent   prezentator   designer   sport  

All Tags

Famous Forum

 

Mircea Eliade In Chicago

 Q:   Intreaba despre Mircea Eliade In Chicago       
Odata cu trecerea anilor Mircea Eliade a devenit membru activ si a sustinut Miscarea Legionara. In anul 1957 el a calatorit la Chicago si a decis sa ramana acolo pentru restul vietii sale.

In Chicago Mircea Eliade a devenit cetatean american si a inceput sa predea la Universitatea din Chicago devenind unul din cei mai importanti profesori de acolo. Chiar daca traia in alta tara, Mircea Eliade a continuat sa scrie si astfel el devenea tot mai faimos si apreciat cu trecearea timpului si cu scrierea a tot mai multor lucrari. El era considerat un mare istoric al religiilor, unul care punea accentul pe sacru, spatiul sacru fiind in ideile sale centrul universului.

In ultimii sai ani din viata Mircea Eliade s-a co nfruntat cu grave probleme de sanatate si astfel la catedra i-a fost luat locul de catre Wendy Doniger. Pe data de 22 aprilie 1986, la varsta de 79 de ani Mircea Eliade a decedat la Chicago. Universitatea unde a predat si mai exact catedra de Istoria Religiilor ii poarta numele astazi in semn de respect pentru cel ce a fost.

Dupa moartea lui Mircea Eliade au aparut acuzatii la adresa lui din partea celei ce s-a ocupat de intreaga sa biblioteca atunci cand i-a ars, in anul 1985. Afirmatiile acestei femei au fost insa nefondate si astfel, in anul 1990 au inceput sa fie publicate pe bucati parti din cele 40 de volume de opere stiintifice si literare ale lui Eliade. Cei ce au urmat dupa Mircea Eliade au evaluat si apreciat enorm toate operele sale si i-au asociat numele cu unul din cei mai mari oameni ai Romaniei din toate timpurile. El a contribuit enorm la prestigiul si imaginea culturala a Romaniei dintotdeauna.

Congresul european de istorie a religiilor de la Bucuresti a organizat de Asociasia română de istorie a religiilor a dedicat o întreagă sectiune analizei operei lui Mircea Eliade. Astfel, Mircea Eliade a fost si va fi cel mai mare istoric al religiilor, filosof al religiilor, eseist, prozator, profesor universitar al Romaniei.


Tag-uri: membru, chicago, sanatate, profesor, istorieCategorie: Celebritati  - ( Celebritati - Archiva)

Data Adaugarii: 24 September '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :