FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 408
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Minciuna - Talent sau Educatie

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Minciuna - Talent sau Educatie

 Q:   Intreaba despre Minciuna - Talent sau Educatie       
A te perface este lucrul cel mai natural cu putinta. Cercetatorii din cadrul Universitati Pennsylvania au descoperit ca atunci cand spui minciuni se activeaza doua regiuni dinstincte ale creierului. Folosind rezonanata magnetica imagistica intr-un experiment, cercetatorii americani au descoperit ca zonele care joaca un rol important in atentie si autocontrol – o parte din scoarta prefrontala si premotorie ereau mai active atunci cand volunatrii spuneau o minciuna.

A spune minciuni este o abilitate innascuta. Potrivit unor studii publicate « Psyhological Sience » copii de numai trei ani sunt deja in masura sa-si ascunda dezamagirea in fata unui cadou urat si sa multumeasac pliticos, cu surasul pe buze. Cercetatorii sustin ca acesti « mincinosi » in miniatura isi vor croi un drum mai bun in viata.

A denatura realitatea este un talent care se transforma la adulti intr-un talent actoricesc, de exemplu, sau aceasta denaturare poate fi « slefuita » de parinti nu tocmai in cel mai bun sens. Nu intamplator, copiii cei mai abili in a-si masca emotiile s-au doovedit a fi copiii unor parinti cu tot atata putere « de control », oameni diplomati si de succes.

In cazul unei educatii riguroase, exigente si liniara din punct de vedere moral, copilul poate ascunde un defect sau o greseala tocmai din teama de a nu-si dezamagi parintii. Aceasta teama poate genera un obicei de a ascunde, care se intalneste, la adult, sub forma mitomaniei, comsiderata o dereglare psihica.


Tag-uri: educatie, minciuna, autocontrol, realitate, abilitate, falsCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 25 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :